Z pekla: Koho film pobouřil a v jakých českých uličkách se potuloval Jack Rozparovač

Z pekla: Koho film pobouřil a v jakých českých uličkách se potuloval Jack Rozparovač
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh vás zavede do roku 1888 do špinavých londýnských uliček, kterým vládnou drogy, prostituce a alkohol. Kromě těchto zabijáků se po Londýně potuluje slavný Jack Rozparovač. Případ dostane na starosti inspektor Fred Abberline, který se snaží přestat myslet na svou mrtvou ženu a dítě. Vyšetřování komplikuje řada událostí, podaří se inspektorovi případ vyšetřit?

Natáčelo se v České republice

Na náměstí Curieových, konkrétně na čísle 901/7, Praha 1- Staré Město, se odehrávala scéna v nemocnici, v níž se chystá zákrok, který by měl dementní ženu zbavit agresivity. Scéna, kdy seržant Peter Godley v podání Robbieho Coltrana hlídkuje před policejní stanicí, kde pracuje Frederick Abberline, kterého ztvárnil Johnny Depp, je natáčena na adrese Hradčanské náměstí 1, Praha – Hradčany, konkrétně Salmovský palác. Scéna, kdy byla Geather Graham, která si zahrála Marry Kelly ukryta v Marylebone Work-House, byla natáčena v ulici Viničná 1, Praha. Dokonce se natáčelo i v Kutné Hoře a v Dobříši.

Alan Moore byl přímo zděšen, když viděl hotový snímek

Předlohou filmu se stal stejnojmenný román, jehož autorem je Alan Moore. Ten po zhlédnutí snímku jím byl naprosto pobouřený a znechucený. Nakonec se od filmu distancoval, nechtěl být jak s filmem, tak s dalšími adaptacemi jeho knih spojován. Své finanční výdělky přenechal ilustrátorovi Eddiemu Cambellovi a v případě adaptace Strážci z roku 2009 Daveovi Gibbonsovi.

Kdo si měl zahrát inspektora Abberlina?

Role inspektora Abberlina byla původně nabídnuta herci Danielu Day-Lewisovi. Ten ale odmítl, a tak tvůrci přemýšleli nad Seanem Connery, Jude Lawem, dokonce i Bradem Pittem. Roli nakonec získal Johnny Depp.

Film je založen na skutečnostech

Při poslední oběti filmový policejní důstojník cituje tatáž slova, která byla přejata ze skutečné policejní zprávy z poslední vraždy.