Když si osud zahrává strašnou hru – tito herci zemřeli brzy poté, co zemřeli i ve filmu

Když si osud zahrává strašnou hru – tito herci zemřeli brzy poté, co zemřeli i ve filmu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro herce není neobvyklé, že jejich filmová role nepřežije až do konce snímku. Bohužel je někdy filmová smrt nehezkou předtuchou pro reálný život. Několik herců tragicky zemřelo těsně po natáčení.

Heath Ledger

Ve filmu „Temný rytíř“ zahrál Heath Ledger svou životní roli Jokera, za kterou byl i oceněn Oscarem. Cenu už ale nemohl převzít osobně, protože v tu dobu již nebyl na živu. Aby zahrál Jokera co nejpřesvědčivěji, zavřel se sám do hotelového pokoje a naučil se být dokonalým bláznem stejně, jako je sám Joker. Šílenec mu vstoupil na tolik do hlavy, že ani po natáčení s tím nedokázal přestat. Nedlouho po natáčení se zasebevraždil.

Aby zahrál Jokera co nejpřesvědčivěji, zavřel se sám do hotelového pokoje a naučil se být dokonalým bláznem stejně, jako je sám Joker.

James Dean

Legendární herec 50. let zemřel přímo tam, kde se jeho role (a i on sám v soukromí) pohybovali nejčastěji: v autě. Ve filmech se vždy ukázal jako hustý rebel milující auta a rychlost. Ve filmu „Rebel z příčiny“ jeho role sice těsně přežije při nebezpečné hře „Chciken run“ (dva řidiči jedou ukradenými auty přímo na útes, a kdo z auta vyskočí jako první je tzv. „chicken“), v realitě tolik štěstí neměl. Při fatální autonehodě na křižovatce Cholame zemřel na místě. Sice byl převezen do nemocnice, ale doktoři mu již nedokázali pomoct.

Aaliyah

RnB zpěvačka Aaliyah si zahrála v béčkovým filmu „Královna prokletých“. Upírská královna Akasha se v tomto snímku vzbudí z věčného spánku a terorizuje svět. Nakonec se rozpadne v prach a zemře. Aaliyah zemřela jen měsíc po dokončení natáčení, když se společně se svým hudebním týmem zřítila s letadlem.

Poltergeist (1982)

Asi nejzáhadnější osud zažili herci z „Poltergeist“ filmů. Filmová série Poltergeist se dostala na titulní stránky novin, protože dvě děti z prvního dílu, jakož i představitelé indiánů Taylora (Will Sampson) a Kanese (Julian Beck) z druhého dílu, zemřeli těsně po natáčení.

Obzvláště případ herečky Dominique Dunneové je strašidelný: zabil ji její přítel v roce, kdy byl zveřejněn první film. Heather O’Rourkeová, která hrála Carol Anne, zemřela v roce 1988 na střevní obstrukci. V průběhu reklamní kampaně k prvnímu filmu se také objevily příběhy o jakési „kletbě“. Četné příběhy členů filmového štábu o záhadných nehodách na scéně podporovaly mýtus o opravdickém poltergeistu při natáčení. Dokonce i Steven Spielberg sám mluvil o některých podivných událostech během natáčení.

V kombinaci s tragickými událostmi kolem několika herců se takové příběhy nakonec staly legendou „Poltergeistovy kletby“, která zastiňuje filmovou sérii.