Ladislav Hampl ze ZOO slaví dnes narozeniny

Ladislav Hampl ze ZOO slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Ladislav Hampl přišel na svět 14. července 1981 v Liberci, letos tak oslaví jedenačtyřicáté narozeniny. Jistě si ho pamatujete např. ze seriálů Vyprávěj, Okresní přebor, Ohnivý kuře nebo nejnověji ze Zoo, kde hraje ošetřovatele hrošíků Vaníčka.

Nečekaná romantika u hrošíků

V zatím poslední epizodě seriálu ZOO před letní pauzou řešil ošetřovatel Vaníček podivnou nervozitu mezi hrošíky. Veterinářka Anežka (Pavla Tomicová) měla za to, že je vše v pořádku, ale on si trval na svém. Přece pozná, když jim něco je!

Jak známo, Anežka se zvířaty v zoo obvykle ráda diskutuje o všech možných problémech. Tentokrát ale musela uznat, že právě hrošíkům se příliš věřit nedá, pokud prohlašují, že jim nic neschází. Bylo zapotřebí nasadit těžší kalibr. Aby zjistili, proč jsou hrošíci neklidní, pověřila Anežka ošetřovatele Petru Váchovou (Berenika Suchánková) a Jardu Vaníčka přímým dohledem nad výběhem. Avšak místo aby se ti dva soustředili na přidělený úkol, domlouvali si večerní rande.

Ošetřovatel Vaníček měl rande s Petrou (Berenika Suchánková), Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Co odhalil fotograf Kajnar?

Jarda tvrdil, že se mu Petra vždycky líbila, jen zatím nenašel příležitost někam ji vytáhnout. Nynějším pozváním ji poněkud zaskočil, ovšem příjemně. Hlídání hrošíků na chvíli přerušili, aby si zašli na kafe. Mezitím se dobře maskovanému fotografovi Kajnarovi podařilo zjistit skutečnou příčinu toho, proč jsou zvířata neklidná – návštěvníci zoo po nich házeli kamínky, aby získali lepší záběry pro focení.

Anežku pochopitelně náramně zajímalo, kde vlastně byla Petra, když měla hrošíky hlídat. Fakt, že byla s Vaníčkem na kafíčku, alespoň všem dokázal, že dívka není tak chladná a odměřená, jak se až doposud zdálo. Co to ale znamená pro Elišku, o jejíž přízeň Vaníček ještě nedávno usiloval? Dá od ní konečně ruce pryč a otevře tak cestu Kajnarovi, jenž Elišku dlouho a upřímně miluje? A bude mít Vaníčkovo rande s Petrou nějaké pokračování?

Další známé role Ladislava Hampla

Ladislav Hampl, původem ze sportovní rodiny, se odjakživa toužil věnovat herectví. Proto také po maturitě začal studovat na DAMU a v průběhu let ztvárnil mnoho zajímavých rolí na prknech, která znamenají svět. Účinkoval např. v divadle Rokoko a od roku 2004 rovněž v Divadle Na Zábradlí. V rámci tradičních shakespearovských slavností si zahrál Romea. Známe ho ale samozřejmě i z filmů a seriálů.

Často se objevoval v pohádkách (Křišťálek meč, Pohádka o houslích a viole, O království z nudlí a štěstí bez konce), komediích (Sezn@mka, Matky, Vyšehrad: Fylm) i historických dramatech (Úkryt v zoo, Milada).

Diváci Ordinace v růžové zahradě si jistě vzpomenou, že Ladislav Hampl tam hrál řezníka Matyáše Fryntu, syna Dalibora Frynty, jenž svému otci přebral těhotnou partnerku Sylvu Petrovou. Seriálů by se však na kontě tohoto sympatického herce dalo najít podstatně více, vedle těch výše zmíněných ještě kupříkladu Zázraky života, Zdivočelá země, Já, Mattoni, Bohéma, Lynč, Podezření aj.

Přejeme Ladislavu Hamplovi hodně štěstí, zdraví a dalších hezkých rolí, ať už seriálových či filmových.