Největší sportovec Formule 1 ve vlastním dokumentu na Netflixu: Toto je „Schumacher“

Největší sportovec Formule 1 ve vlastním dokumentu na Netflixu: Toto je „Schumacher“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Michael Schumacher byl nejspíše nejlepší řidič Formule 1. 7krát vyhrál mistrovství světa, z toho 5krát s týmem červeného blesku Ferrari. Navíc přinesl do sportu enormní vědomosti, takřka vždy začal v týmu, který měl velké problémy, a pomohl jim vyhrát tituly. Teď má dokument na Netflixu.

Michael Schumacher – Legenda

S podporou své rodiny vytvořil Netflix dokument o ikoně Formule 1 Michaelu Schumacherovi. Téměř přesně 30 let před premiérou dokumentu, 25. srpna 1991, odjel Michael Schumacher svůj první závod Formule 1 na slavné „ardenské horské dráze“ v belgickém Spa. Jeho vášeň pro závodění, extrémně tvrdý trénink a nezdolný bojovný duch proměnily tehdejšího začátečníka ve světovou hvězdu a legendu motoristického sportu. Jednotlivé týmy dokázali společně s jeho technickými vědomosti zdokonalit každé jeho auto. Benneton nedokázal vyhrát závody, rok poté, co k nim nastoupil Schumacher, vyhráli mistrovství. Poté přešel k Ferrari. I tento tým měl dlouho problémy vyhrát mistrovství, se Schumacherem se ale nejenže vylepšili řidiči, ale i auto. Následovalo pět po sobě jdoucích vítězství titulu. To samé se stalo s Mercedesem při jeho comebacku.

Jeho kariéra náhle skončila v prosinci 2013, kdy Schumacher utrpěl vážná poranění hlavy při nehodě na lyžích. Od té doby je na léčebné rehabilitaci. Informace o jeho aktuálním zdravotním stavu nejsou veřejnosti k dispozici.

Dojemný dokument ukazuje život mistra

 „Schumacher“ je jedinečný dokument o životě a závodní kariéře sedminásobného mistra světa. Podle Netflixu je to jediný film o nesmrtelné legendě F1, který byl podpořen jeho rodinou.

Vzácnými rozhovory a dosud nezveřejněným materiálem ukazuje dokument velmi citlivý portrét Michaela Schumachera, který ale přesto dokáže i kriticky poukázat na sporné momenty. Film osvětluje mnoho aspektů, které tvoří vícevrstevného člověka a sportovce Michaela Schumachera.

Jeho vzestup sledovaly miliony lidí po celém světě. Ale nejen jeho bojovnost a nekompromisní honba za dokonalostí formovala Schumachera – vždy to byl i citlivý a přemýšlivý člověk, který často trpěl nejistotami a pochybnostmi o sobě. Se všemi jeho úspěchy a celebritami byla jeho skutečným centrem života vždy jeho rodina – jeho děti a manželka Corinna, která nyní souhlasila, že bude vyprávět příběh svého manžela.

V dokumentu se k Schumacherovi vyjadřuje nespočet osobností, mezi nimi Jean Todt, dlouholetý šéf i kamarád Schumachera, bratr Ralf Schumacher a samozřejmě syn Mick Schumacher, který aktuálně závodí ve Formuli 1 pro americkou stáj Haas.

 

Zdroj: