Nová postava v Ulici: Jan Slovák v roli terapeuta potěší Karlu a zaskočí Kryštofa

Nová postava v Ulici: Jan Slovák v roli terapeuta potěší Karlu a zaskočí Kryštofa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vedle dvojčat Dvořákových přivítá seriál Ulice tento týden ještě jednu novou postavu, a sice párového terapeuta Karly a Kryštofa Marečkových. V jeho roli se představí herec Jan Slovák, jehož dobře znají zejména příznivci pražského divadla Sklep.

Člen legendárního divadelního souboru v Ulici

Tento týden vstupuje do Ulice hned několik nových postav. Jednou z nich je terapeut Jan Reindl v podání charismatického herce Jana Slováka, dlouholetého člena pražského divadla Sklep, kde aktuálně účinkuje v inscenacích Piš, Kafka, piš a Mlýny. Kromě toho působí také v Divadle Na Jezerce, konkrétně v představení Mašíni.

Jan Slovák ve své nové roli v Ulici. Zdroj: TV Nova

Televizní diváci ho mohou znát z mnoha českých seriálů, jako je např. Hořký svět (2022), Hlava Medúzy (2021), Případ Roubal (2021) aj. Co se týče filmů, v nichž si zahrál, můžeme z poslední doby jmenovat např. snímky Mimořádná událost (2022), Cesta domů (2021), O vánoční hvězdě (2020) nebo Štěstí je krásná věc (2020).

Od úterý 21. února 2023 se Jan Slovák začne objevovat také v nekonečném seriálu Ulice. Toho dne čeká Karlu a Kryštofa poměrně náročná zkouška. Vůbec poprvé totiž půjdou do poradny, aby se pokusili zachránit své manželství. Za dveřmi je přivítá právě Jan Slovák coby jejich budoucí párový terapeut Jan Reindl, který je hned požádá, aby se laskavě zuli. To v případě Kryštofa skončí menším trapasem, neboť se ukáže, že má děravou ponožku. Nejen proto však bude celou dobu nesvůj…

Karla si metody pana terapeuta pochvaluje, Kryštof jim nerozumí

Z poradce vyzařuje zvláštní klidná síla. Jako by jediným pohledem dokázal každému nahlédnout až do duše – navíc jím každého přiměje okamžitě zkrotnout. Když např. Kryštof začne Karle skákat do řeči, zatímco ona se pokouší popsat, kdy a jak došlo ke sblížení s Jakubem, terapeut podrážděného Máru vykáže na chodbu.

Márovy pocity jsou patrné na první pohled. Zdroj: TV Nova

Pan Reindl si chce v klidu promluvit s každým klientem zvlášť, ačkoli do jejich monologů vlastně nezasahuje. Umožňuje jim svobodně se projevit, vylíčit, co mají na srdci a co je trápí. Tiše naslouchá a pak je teprve zahrne doporučeními, jež by někomu mohla připadat zbytečně složitá, třeba Márovi. Ten, když z úst terapeuta uslyší, že by si měli s Karlou navzájem odpustit vinu, aby k sobě mohli znovu nalézt cestu, bude mírně řečeno zmatený a otrávený. Na podobné rady není zvědavý a rozhodně nemá pocit, že by mu první sezení něco dalo. Půjde-li to takhle dál, nehodlá do toho nadále vrážet peníze. Karla si naproti tomu odnese z prvního setkání se vztahovým poradcem dobrou zkušenost. Jeho metody později nadšeně probere i s kamarádkou Dominikou.

Setkání a samotné natáčení s Janem Slovákem pro mě bylo velice příjemné, od začátku byl na roli skvěle připravený a svoji postavu ztvárnil velmi věrohodně.

„Doufám, že se nám můj dojem podaří přenést i na televizní obrazovky, ale já jsem si při natáčení opravdu připadala jako u skutečného párového terapeuta,“ dodává Markéta Stehlíková, představitelka Karly Marečkové.

Zdroje článku: