Po tragické nehodě je Michael Schumacher zcela mimo veřejnost. Netflix zveřejní dokument o hvězdě Formule 1

Po tragické nehodě je Michael Schumacher zcela mimo veřejnost. Netflix zveřejní dokument o hvězdě Formule 1
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve skutečnosti měl být dokument o legendě Formule 1 Michael Schumacher vydán již v roce 2019, a to v kině. Dlouho jsme ale o tomto projektu nic neslyšeli, a dokonce se říkalo, že se dokument nikdy nezveřejní. Nyní se ale brzy doopravdy objeví – a to na Netflixu.

Schumacher – Film o legendě

V roce 2019 měl být „Schumacher“ původně uveden do kin. Datum bylo vybráno záměrně, protože Michaelovi Schumacherovi bylo v té době 50 let a oslavil by 25. výročí svého prvního ze sedmi titulů mistrů světa. Místo toho bude „Schumacher“ spuštěn výhradně a celosvětově na Netflixu o dva roky později, 15. září 2021. Ani toto datum není vybráno náhodně. Start probíhá přesně 30 let po Schumacherově vstupu do Formule 1.

Podle oficiálního oznámení Netflixu ukáže německý dokument cestu Michaela Schumachera z jeho rodného městečka Kerpener až k úplné špičce automobilového závodění. K tomuto účelu slouží dosud nezveřejněný archivní materiál a rozhovory s rodinou, společníky a konkurenty, mezi nimiž jsou třeba Jean Todt, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Mika Häkkinen, Damon Hill, Flavio Briatore, David Coulthard, Willi Weber, Luca di Montezemolo a Piero Ferrari.

F1 2016 Michael Schumacher, Zdroj: cristiano barni / Shutterstock

Film byl natočen za účasti rodiny Schumacherových

Dokument vznikl s úzkou podporou rodiny Michaela Schumachera. Mnozí fanoušci si asi položí otázku: Ukáže film i aktuální situaci a zdravotní stav Michaela Schumachera?

Jak je známo, hvězda motoristického sportu utrpěla vážná poranění hlavy při nehodě na lyžích na konci roku 2013. Závodník byl v kritickém stavu a lékaři jej dokonce museli uvést do umělého spánku. Od té doby se o Schumacherovi nedostalo k veřejnosti žádné bližší info, jak mu je, nejspíše se to ani s tímto dokumentem nezmění. Za to se můžeme kouknout, jak se zrodil jeden z největších sportovců Formule 1.

Zdroj: