Pět nejočekávanějších titulů v prosinci 2021 aneb zakončíme rok se špiony a superhrdiny

Pět nejočekávanějších titulů v prosinci 2021 aneb zakončíme rok se špiony a superhrdiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rok 2021 se pomalu blíží ke konci, a přestože není tak stresující jako ten loňský konec roku, i letos to není úplně obyčejný rok. Naštěstí nám kina ještě fungují, a tak si můžete zpříjemnit zimní večer některým ze vzrušujících titulů plných superhrdinů, satirou, a dokonce i muzikálem.

Spider-Man: Bez domova (2021)

  • V kinech můžete vidět od 15. prosince

Bezkonkurenční jedničkou v prosincových titulech uživatelů sociálních sítí je superhrdina Peter Parker od Marvel Cinematic Universe s Tomem Hollandem v hlavní roli.

Další herecké obsazení: Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Jon Favreau, Marisa Tomei, J.B. Smoove, Benedict Wong, Jamie Foxx, Alfred Molina, Villem Dafoe, Thomas Haden Church a Rhys Ifans. Třetí film ze série s Tomem Hollandem má být závěrečnou epizodou s tímto hercem, ale už teď se ví, že děj zanechá možnost vytvořit další navazující projekty. Peter Parker pokračuje v ději tam, kde skončil poslední snímek. Peter se i nadále snaží utajit svou identitu.

The Matrix Resurrections (2021)

  • Premiéra v kině 23.12.2021

Čestné druhé místo si od nedočkavých fanoušků vysloužil Matrix. Snímek, který na sebe nechal opravdu dlouho čekat, je dnes už ve světě sci-fi pojmem. Ať patříte mezi nadšené příznivce nebo odpůrce, rozhodně se tomuto dílku nedá upřít originalita a dopad na celý žánr sci-fi. Pro Keanu Reevese to byla osudová role, která mu nejvíce pomohla v kariéře. A ikdyž v posledním filmu to nedospělo ke šťastnému konci, diváci si celé roky hlasitě říkali o návrat svých hrdinů.

Nedívej se nahoru (2021)

  • Premiéra 24.12. 2021 na Netflixu

Režisér McKay se rozhodl odklonit od zažitých komedií a začal se zajímat o satiru. Právě tento snímek jeho novému stylu odpovídá. Do hlavních rolí obsadil dvě hvězdy Leonarda DiCapria a Jennifer Lawrence jako dvojici astronomů, kteří objeví kometu řítící se k Zemi a pokusí se varovat svět. Nesklízí ani úspěch, ani vděk. Zvědavost diváků podpořily jména dalších herců jako Meryl Streep, Jonah Hill, Timothée Chalamet a Cate Blanchett. Film má i omezenou premiéru v kinech 10.12. 2021.

Kingsman: První mise (2021)

  • Americkou premiéru má snímek 22.12. 2021 (což vysvětluje jeho zařazení v seznamu). Česká premiéra je až 6.1. 2022.

Dva předcházející filmy (2014, 2017) byly divácky velice úspěšné, a proto se předpokládá další příběh s mistrovským uměním Matthewa Vaughna. Natáčelo se v Itálii a děj bude zasazený do období první světové války, kdy vzniká první nezávislá tajná služba.

Herecké obsazení: Ralph Fiennes, Harris Dickinson, Rhys Ifans, Gemma Arterton, Djimon Hounsou, Matthew Goode a Tom Hollander.

West Side Story (2021)

  • Premiéra v kinech 9.12. 2021

Příběh je poctou divadelní legendě Stephenu Sondheimovi. Byl to první muzikál na Broadwayi, který Sondheim napsal a je to první hudební film v režii Stevena Spielberga.

Jde o příběh plný vášní, lásky a nenávisti. O zábavu se postarají dva znepřátelené pouliční gangy v New York City v roce 1957.

Ve snímku si zahráli: Ansel Elgort, Rachel Zegler, David Alvarez, Ariana DeBose, Rita Moreno, Corey Stoll, Mike Faist, Maddie Ziegler

 

Zdroj: