Film Pláž a jak ovlivnil Leonarda DiCapria?

Film Pláž a jak ovlivnil Leonarda DiCapria?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film Pláž nenechá mnohé chladnými. Hvězdný Leonardo DiCaprio v něm ztvárňuje velmi mladého muže, který se spolu s přáteli rozhodne cestovat po Asii. Nebude to však jen tak nějaké putování. Mladý hrdina vlastní mapu, na které je zobrazeno tajuplné místo v Thajsku, kde je prý nedotčený ráj na zemi. A právě ten se chystá objevit…

Ač se to na první pohled nezdá, tento film představoval pro DiCapria významný mezník, ze kterého se v mnohém hodně poučil.

Úspěch v neúspěch

Leonardo DiCaprio měl při natáčení filmu Pláž za sebou již několik úspěšných snímků jako Dospívání po americku, nebo Co žere Gilberta Grapea kde si zahrál se samotným Johnnym Deppem. Mezi těmito snímky přirozeně vyniká všem známý Titanic, v němž hrál už jako 25letý. Role v Pláži mu však příliš velký úspěch nepřinesla, byl za ni totiž nominován na Zlatou malinu – nejhorší herecký výkon ve filmu.

Leonardo vybíral pečlivě

Toto byl první film, který si DiCaprio vybral po filmu Titanic, herci trvalo dva roky, než si vybral svůj následný projekt a přečetl přes 100 scénářů. Poté, co z něj Titanic udělal jednoho z nejslavnějších herců na světě, DiCaprio si dával opravdu záležet na tom, v jakých filmech se na plátně objeví.

To, co přibral, muselo dolů

Než začalo natáčení, režisér požadoval po DiCapriovi, aby shodil asi 8 kilo, což zvládl za pouhé dva týdny, podle jeho tehdejšího trenéra Cornela China. Celkově měl posílit břišní svaly a dolní část těla. Od natáčení Titanicu totiž něco přibral, což na plátně opravdu nesmělo být vidět.

Po natáčení se změnil

Film změnil Leonardovi pohled na ekosystém a ochranu planety. Od této doby se z něj stal zarytý aktivista, a to především proto, že jeho filmový tým byl nařčen z toho, že v Thajsku ničili místní ekosystém. Nicméně případ se táhl několik let a rozhodnutí Nejvyššího soudu z roku 2006 vydalo příkaz k náhradě škody a za poškození pláže Maya Beach.

Zdroj článku: