Nejlepší seriály ze středoškolského prostředí, které můžete sledovat na Netflixu a HBO Go

Nejlepší seriály ze středoškolského prostředí, které můžete sledovat na Netflixu a HBO Go
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriálů je v dnešní době víc než dost a velká spousta z nich vypráví právě o středoškolácích. Některé jsou vtipné a romantické, jiné děsivé a řada z nich se zabývá také vážnými tématy. Podívejte se na 5 nejlepších, které stojí za zhlédnutí, protože skutečně pobaví a zaujmou každého. 

Euforie

Euforie je rozhodně jedním z nejlepších, ale zároveň nejemotivnějších dramatických teenage seriálů, který ukazuje především odvrácenou stranu dospívání. Seriál sleduje životy a problémy několika amerických středoškoláků, kteří objevují sami sebe a často přitom i nebezpečně překračují své hranice. Příběh se zabývá řadou vážných a důležitých témat, jako jsou drogy, psychické problémy, traumata, kyberšikana i smiřování se se svou vlastní osobností a sexualitou. Jde tedy o poměrně temné drama, které ale skvěle vystihuje emoce a problémy mladší generace.

V čele hereckého obsazení je Zendaya, která roli sedmnáctileté Rue ztvárnila perfektně a naprosto věrohodně. Brzy se na HBO GO také můžete těšit na 2. sérii.

Atypical

Atypical je poněkud netypické komediální drama. Seriál totiž vypráví o Samovi (Keir Gilchrist), osmnáctiletém klukovi, který od dětství trpí autismem. Dospívání je proto těžké jak pro něj, tak celou jeho rodinu, která se o něj musí neustále starat. Každý z nich má navíc své vlastní problémy a kvůli Samovi se musí dost často omezovat. Zvlášť když se rozhodne najít si přítelkyni, to bude teprve jízda.

Seriál zobrazuje vtipné i smutnější momenty Samova života, ale i příběhy jeho sestry a rodičů, kteří to v životě také nemají zrovna jednoduché, a právě si prochází menší krizí. Hlavně ale zdůrazňuje, jak důležitá je pro každého rodina a přátelé, protože bez nich by se to často nedalo zvládnout.

4. série vychází na Netflixu 9. července.

Sex Education

Seriál Sex Education je svým tématem poměrně neobvyklý. Jde o komediální seriál, zabývající se vztahy mezi středoškoláky, ale také jejich sexuálními problémy, o kterých se často nemluví. V tom jim ale dokáže pomoci samotářský Otis (Asa Butterfield), který zná radu na každý sexuální problém, přestože v této oblasti sám zatím nemá žádné zkušenosti. Jeho matka je totiž sexuální terapeutka, a tak získal spoustu znalostí už jako dítě. Otevře si proto se spolužačkou poradnu, kde ostatním pomáhá s jejich problémy. Sám je však v těch svých úplně ztracený.

Přestože to tak může znít, nejde jen o vtipný příběh bez pointy. Seriál totiž řeší reálné problémy, které jsou často vnímané jako tabu, i když se společnost tváří, že je sexuálním tématům otevřená. To vše seriál ale zvládá vtipnou formou, která pobaví i dospělé.

Na 3. sérii se můžete těšit už 17. září na Netflixu.

Elita

Tento španělský dramatický seriál se od ostatních teenagerovských dramat dost liší. Příběh se totiž odehrává na elitní škole, kam chodí místní smetánka. Vše ale změní tři studenti z chudších poměrů, kteří na školu nastoupí díky stipendiu. Střet obou vrstev nevypadá od začátku vůbec dobře, a nakonec skončí ještě hůř, než by se dalo čekat.

Příběh se tedy zabývá, jak předsudky k oběma společenským třídám, tak problematikou rasismu, drog a nespravedlivého přístupu policie k chudým.

Na Netflixu jsou nyní dostupné 4 série.

Freaks and Geeks

Freaks and Geeks jsou klasickým devadesátkovým seriálem o teenagerech. Rozhodně se ale nezabývá jen sportovci a roztleskávačkami. Právě naopak, této smetánce se spíše vysmívá. Kromě výstižné atmosféry i soundtracku nám totiž seriál nabízí pohled na nejchytřejší studentku školy, která se po ztrátě blízké osoby snaží znovu najít sama sebe, jednu partu kluků, kteří milují rockové skupiny jako Led Zeppelin a druhou mladší skupinku, která je šikanována kvůli jejich oblibě ve Hvězdných válkách a Dračím doupěti.

Natočená byla bohužel jen jedna série o 18 epizodách, ale i tak si díky ní můžeme dopřát dostatek hudby a středoškolské atmosféry devadesátek.

Zdroje: