Pláž: Po natočení filmu se stal Leonardo DiCaprio aktivistou. Dobrodružství mladé party sledujte v pondělí na Prima MAX

Pláž: Po natočení filmu se stal Leonardo DiCaprio aktivistou. Dobrodružství mladé party sledujte v pondělí na Prima MAX
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Američan Richard využil svých mladých let a možností, které dnešní svět nabízí. Sbalil si to nejnutnější a vyrazil na trip do Thajska, kde se ubytoval v hotelu v Bangkoku, který odpovídá jeho finančním možnostem.

Ovšem on je nadšený, protože cestování a poznávání něčeho nového je pro něj to důležité. V hotelu se seznamuje s mladým párem z Francie – Etiennem a Francoise, posléze Daffym, který bral dříve drogy. Právě ten Richardovi vypráví o rajské pláži na tajném ostrově, o kterém neví žádný z turistů. Jak dopadne Richardovo pátrání po tajemném ostrově?

Mezi knihou a filmem najdete rozdíly

Předlohou k filmu byla kniha od Alexe Garlanda. Ta zahrnuje postavu Jeda, kterou ve filmu však nenajdeme. Scénárista John Hodge její chování rozdělil mezi postavy Sal, Etiénne a Keaty v podání Tildy Swinton, Guillaume Canet a Paterson Joseph. Rozdíl mezi knihou a filmem je i v hlavní postavě, kdy Richard, jehož ztvárňuje Leonardo DiCaprio, byl v předloze Angličanem, ve filmu jde o typického amerického mladíka.

Leonardo DiCaprio nepatřil vždy mezi uznávané herce

Ačkoliv je herec Leonardo DiCaprio dnes již uznávaným hercem, který je oceněný mnoha významnými cenami, za herecký výkon v tomto filmu získal ocenění Zlaté maliny za nejhorší herecký výkon ve filmu.

Od filmu se očekávalo víc

Když byl film poprvé představen veřejnosti, diváci byli zklamaní, očekávalo se od něj mnohem víc. Sám režisér přiznal, že s konečnou verzí není vůbec spokojený, navíc mu nejsou sympatické filmové postavy. Jediný, na koho měl film příznivý dopad, byl sám Leonardo DiCaprio, který se po konci natáčení rozhodl, že se stane aktivistou - začal podporovat různé projekty pro ochranu přírody, pořídil si auto na elektrický pohon a přestal využívat soukromého letounu.

Jak dopadne dobrodružství mladé skupinky lidí můžete sledovat 27.7. ve 22.15 na Prima MAX.