Nedávno zesnulý Chadwick Boseman, představitel Black Panthera, držel svůj zdravotní stav před médii a kolegy v utajení

Nedávno zesnulý Chadwick Boseman, představitel Black Panthera, držel svůj zdravotní stav před médii a kolegy v utajení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pouhý den po svých 43. narozeninách zemřela herecká hvězda z Black Panthera, herec Chadwick Boseman. Prohrál boj s rakovinou, o které se do té doby nikde veřejně nevyjadřoval.

Zahrál si Black Panthera

Chadwick Boseman se nejvíce zapsal do dějin kinematografie svou hlavní úlohou v akčním sci-fi filmu Black Panther z roku 2018. Snímek byl natočen na motivy komiksů dvojice autorů: Stana Leeho a Jacka Kirbyho. Tato marvelovka je dobrodružstvím válečníka, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, navrací zpět do své africké země. Právě tam se má stát novým králem. Snímek dokonce získal tři Oscary, a to za hudbu, výpravu a kostýmy.

Snímek se zapsal do historie také tím, že se stal třetím filmem v historii, který na domácím americkém trhu překonal výdělek 700 miliónů dolarů. Stal se tak jedním ze tří nejvýdělečnějších snímků v historii, spolu a Avatarem a Star Wars: Síla se probouzí.

Představil se i v dalších filmech studia Marvel

Boseman se kromě Černého pantera představil i v dalších kouscích proslulého studia Marvel. Hrál ve snímku Marshall, 42 nebo 21 Bridges. Loni se představil i ve filmu Avengers: Endgame a o rok dříve v Avengers: Infinity War. Roli měl i ve snímku z roku 2016, kdy svět ohromil Captain America. Kromě filmových rolí se objevoval i jako hostující hvězda v několika seriálech, včetně Anatomie lži, Odložené případy nebo Strážce pořádku.

O svých zdravotních potížích veřejně nemluvil

Představitel Black Panthera se měl brzy objevit v pokračování slavného snímku. Již se tak ale nestane. Prohrál svůj čtyřletý boj s rakovinou, o které se ale v médiích ani v okruhu lidí okolo natáčení nikomu nesvěřoval. Natáčel tak dokonce mezi chemoterapiemi a podstupoval také operace.

Zpráva o jeho smrti zaskočila celý filmový svět včetně jeho fanoušků a filmových kolegů.