S hádkami se v Ulici roztrhl pytel: U Gábiny je dusno a Vendula seřve celé bistro

S hádkami se v Ulici roztrhl pytel: U Gábiny je dusno a Vendula seřve celé bistro
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina si vyčítá, že Šímovi dala facku. Zároveň se ho marně snaží přimět ke komunikaci. Naštěstí pomůže Radek. Karla s Kryštofem se nadále dohadují ohledně kalendáře a poradny, do níž se Márovi ani trochu nechce. Vendula po návratu domů vynadá Pavlíkovi a Máriovi. Křičet bude i na Lumíra.

Radek přesvědčí Šimona, aby se omluvil mámě

Gábina si samozřejmě vyčítá, že se včera neovládla a vlepila Šimonovi facku. Dnes ráno se mu také hned omluví, ale jestli čekala, že mladík udělá totéž, spletla se. Milena se nicméně postaví na její stranu. Dřív byla výchovná facka běžná, navíc Šimon si ji zasloužil. Gábina s ní však nesouhlasí, nechce svoje dítě mlátit.

Šimon ve škole poreferuje Michalovi, jak se mu (ne)vydařilo včerejší rande. Bylo to fajn, než se Valerie zmínila, že pořád miluje svého přítele. Michala napadne, že s tím kinem souhlasila možná jen proto, aby v něm vzbudila žárlivost a zájem.

Gábina se nemůže zbavit pocitu, že její dítě prochází vážnými problémy, o kterých s ní nechce mluvit. Pokusí se ze Šimona vytáhnout, proč pro něj včerejší kino bylo tak důležité. Chlapec odmítá jasně odpovědět a raději vyvolá další konflikt. Teprve později v hospodě si nechá promluvit do duše od babičky a dědy. Radek ho poučí o tom, jak by se měl chovat ke starostlivé mámě, a vytáhne z něj pravdu ohledně kina. Doprovodí ho domů, kde ho šikovně přiměje, aby se Gábině omluvil a vysvětlil jí, že se včera na policii nedostavil kvůli rande s děvčetem.

Ruce pryč, Šímo! Valerie je zadaná. Zdroj: TV Nova

U Karly a Kryštofa jsou hádky na denním pořádku

Kryštof bude zase prskat kvůli nedodržování sdíleného kalendáře, a to jen proto, že si Bruno dovolí přijít na návštěvu bez ohlášení. Byl domluvený pouze s Vojtou, že mu přinese svou starou herní konzoli. Vojtu mrzí, že se oba rodiče neustále vymlouvají na práci a nedostatek času a už s ním skoro nic nepodnikají.

Tony se pokusí Kryštofa přesvědčit, aby dal šanci manželské poradně. Sám by do toho prý určitě šel, kdyby to mělo zachránit jeho rodinu a vztah. Kryštof ale váhá. Nelíbí se mu představa, že by se měl s osobními věcmi svěřovat cizímu člověku.

Vendula se vrátí o den dřív. Čeká ji nepříjemné překvapení

Martina se pomalu zabydluje v Praze i v mámině hospodě. Než se pustí do vaření, chce pečlivě prozkoumat terén a ochutnat vše, co je na jídelníčku. Musí přece vědět, s čím bude pracovat. Objedná si u Mileny dnešní hotovky a bez pardonu se pustí do jejich ostré kritiky. Tu se jí nelíbí příloha k nudnému masu, tamhle jí zase nevyhovuje šlehačka ze spreje… Svými poznámkami namíchne Kateřinu, která se vůči jejím snahám o gastro revoluci začne ohrazovat.

Později Martina zajde do bistra, aby Máriovi a Pavlovi předala dáreček – víno přímo z Itálie. Když se zničehonic objeví Vendulka, která z ozdravného pobytu přijela dřív, nestačí se divit. Najde tady Mária, jak v pracovní době chlastá s Pavlem a nějakou cizí atraktivní ženskou, zatímco u nich doma je zima jako v psinci, protože Pavel nechal otevřená okna. Tak tohle si chlapci pěkně odskáčou.

Zdroj článku:
  • Autorský text