Gábina z Ulice už syna nezvládá. Sama byla v pubertě pěkné kvítko

Gábina z Ulice už syna nezvládá. Sama byla v pubertě pěkné kvítko
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina měla se Šimonem svatou trpělivost, ale i ta se někdy vyčerpá. Starostlivá máma, která vždy všechno řešila domluvou, se teď neudrží a vlepí synovi facku. Možná si ještě vzpomenete, jaká bývala ona sama, když ji místo rozumu ovládala puberta. Chtěla být středem pozornosti a ráda se sázela.

Šimonovi přiletí facka. Dlouho si o ni koledoval

S drzým a náladovým Šimonem je to poslední dobou k nevydržení. Gábina už svého syna vůbec nepoznává. Kam zmizel milý a obětavý hoch, který si rozuměl s Jirkou a s nímž bylo možné se na všem rozumně domluvit? To, co před Gábinou stojí nyní, je snad nějaký cizí puberťák, vzdorný, prolhaný a sobecký. Nedodržuje nic, na čem se s mámou dohodnou, nerespektuje Jirku a neposlouchá, co se mu řekne.

Odmlouvá a chová se tak příšerně, že Gábině konečně rupnou nervy a poprvé v životě mu uštědří pořádnou facku. Jestli to takhle půjde dál, bude se do akce muset zapojit mladíkův táta Hynek, jenž vnese do výchovy potřebnou disciplínu.

Šimon překročil únosnou mez. Zdroj: TV Nova

Sexbomba Gábina měla také docela divokou pubertu

V Šimonově věku přitom Gábina nebyla o moc poslušnější. Možná si vzpomenete, že v začátcích Ulice opravdu neplatila za největší sympaťačku seriálu. Chodila na gymnázium spolu s dvojčaty Jordánovými a byla to třídní sexbomba, která vždy toužila být středem pozornosti. Dělala pro to všechno a často se jí to dařilo. Se slabšími jedinci mezi kluky si jen zahrávala. Možná z toho důvodu o ni Matěj dlouho nejevil zájem, přestože se ho všemožně snažila získat. Dokonce se ve třídě vsadila o stovku, že od něj dostane polibek.

„Ze začátku jsem z ní byla, přiznám se, trochu nešťastná, nedokázala jsem být jako dítě nad věcí,“ řekla o dívčině chování její představitelka Aneta Krejčíková. Lidé mě ztotožňovali s mou postavou a jejich reakce nebyly nijak hezké. Například mi říkali: Tu svini hraješ moc hezky. Tvářili se na mě, jako kdybych já byla taky taková. Jako kdybych byla holka, která dělá lidem kolem sebe jen peklo.“ 

Šimon se narodil díky neuvážené sázce

Z další školní sázky se zrodil dokonce Gábinin syn Šimon. Vsadila se tenkrát se dvěma spolužačkami, že do měsíce svede tělocvikáře Hynka Urbana. Uspěla, ale z jednoho polibku vzešlo víc, než očekávala – utajený vztah a následně dítě.

„Kdybych tušila, jak moc tahle sázka o polibek navždycky změní můj život, asi bych to tehdy nebrala tak lehkovážně. Na druhou stranu, byla jsem holka na střední škole. Zodpovědnost nebyla na mém denním pořádku a hodnoty jsem tehdy měla postavené podobně jako každá jiná holka před maturitou.“

Proč se Gábina, z níž se posléze stala milující a zodpovědná matka a také úspěšná módní návrhářka, ve svých pubertálních letech vlastně chovala tak příšerně? „Neměla úplně jednoduché dětství, neměla jednoduchý vztah s otcem ani matkou,“ usoudila Aneta Krejčíková. K roli v seriálu následně dodala: „Nikdy v životě jsem s žádnou postavou nebyla takhle dlouho. A pořád mě baví.“

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012. ISBN 978-80-724-3616-3.,
  • tv.nova.cz