Homosexuální kovboj, Joker nebo středoškolský spratek. Co všechno stihl Heath Ledger za svůj krátký život

Homosexuální kovboj, Joker nebo středoškolský spratek. Co všechno stihl Heath Ledger za svůj krátký život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V lednu to bude 13 let, co zemřel talentovaný herec Heath Ledger. Jeho srdce nevydrželo kombinaci antidepresiv a prášků na spaní. Charismatický krasavec zůstane navždy ve vzpomínkách na filmových plátnech.

Heath se narodil v australském Perthu a herectví jej fascinovalo od malička. Už na základní škole navštěvoval divadelní kroužek a už na střední se stal členem divadelního souboru. Brzy poté získal nějaké menší role v televizních seriálech v Austrálii. Bránu do světa šoubyznysu mu přinesla jeho první velká filmová role homosexuálního cyklisty ve filmu Pot z roku 1996.

Od té doby se začaly nabídky hrnout. Po ztvárnění středoškolského chuligána v romantické komedii 10 důvodů, proč tě nenávidím následovala spolupráce s Melem Gibsonem v hvězdném snímku Patriot. Tato spolupráce udělala z Heatha skutečnou hollywoodskou hvězdu. Po Patriotovi se podílel na natáčení filmu Příběh rytíře a ten samý rok přišel ještě oblíbený Ples příšer.

V roce 2005 přišly další velké role, tou největší byla asi postava Jakoba v dobrodružném snímku Kletba bratří Grimmů. Heath se ale chtěl odtrhnout od komediálních výstupů a chtěl předvést, co v něm doopravdy je. Odmítal role v romantických komediích a soustředil se na drama. Jeho chvíle přišla se snímkem Zkrocená hora, kde si zahrál homosexuálního kovboje v milostném příběhu dvou mužů, kteří celý svůj život přes všechny strasti stojí při sobě. Film Zkroucená hora si vysloužil řadu nominací, jak na Oscara, tak na Zlatý glóbus. Poprvé byl uveden na festivalu v Benátkách, kde získal Zlatého lva.

Heath Ledger zemřel 22. ledna 2008 na selhání srdce. Na jeho stole byly nalezeny antidepresiva a prášky na spaní, jejíchž konzumaci jeho tělo, které prý bylo v posledních měsících pod velkým fyzickým i psychickým tlakem nevydrželo.

Půl roku po jeho smrti vyšel hvězdný film Temný rytíř, poslední počin, který stihl Heath Ledger natočit, objevil se zde v roli zlověstného padoucha Jokera.