Herec Kevin Spacey platí nyní daň za opilecké eskapády z devadesátých let. Kampaň #Me Too mu zničila kariéru

Herec Kevin Spacey platí nyní daň za opilecké eskapády z devadesátých let. Kampaň #Me Too mu zničila kariéru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve středu začal další soudní proces, ve kterém jde opět o sexuální obtěžování. Tentokrát došlo na hereckou hvězdu Kevina Spaceyho (2x Oscar, Zlatý globus a 7x nominace). Podobné problémy už herce provází několik let, ale tentokrát mu to nejspíš už neprojde.

Obvinění od dvou mužů

K soudu přišel Anthony Rapp, který už před časem v rozhovoru pro známý deník popsal své nepříjemné zážitky s hercem z období, kdy mu bylo 14 let.

Tentokrát s Rappem přišel k soudu další muž, který využil možnosti zůstat v anonymitě. Ten stejně jako Rapp vypověděl o sexuálním útoku herce v období, kdy mu bylo také 14 let.

Anonymní žalující se údajně potkal s hercem v herecké škole a Spacey ho pozval do svého bytu. Tam ho opakovaně vyzýval k sexuálním praktikám. A údajně použil vůči chlapci násilí.

Podobnou historku už vypověděl i Rapp (dětská herecká hvězdička). Uvedl, že v roce 1986 se spřátelil s obviněným hercem, když spolu vystupovali v Brodway show a Spacey pozval chlapce na večírek k sobě domů. Tam měl po odchodu ostatních členů večírku herec začít na chlapce dorážet, tomu se ale podařilo z bytu odejít. Spaceymu bylo tehdy 26 let.

Aféra už se ocitla před léty v tisku

Už po přetřásání aféry v tisku v roce 2017 se herec k celé události vyjádřil takto:

„Pokud jsem se tak choval, jak to popisuje, dlužím mu nejupřímnější omluvu za to, co bylo nevhodným opileckým chováním“.

Spacey už byl před dvěma lety obviněný za obtěžování dalšího mladíka, ale díky právnickým kličkám bylo soudní řízení pozastaveno.

Jde hlavně o peníze

Rappovi, kterému táhne na 50 let ale nejde o omluvu. Tvrdí, že ho celá příhoda poznamenala na celý život a chce finanční náhradu za emoční utrpení, kterým si prošel v důsledku hercova chování. Případy obou mužů se staly v přibližně stejném období a chlapci byli v té době stejně staří. V té době se neznali. To vše dává jejich historkám punc pravdivosti, a navíc Rapp má za sebou několik přátel, kterým se během let o nepříjemném zážitku zmínil.

Pro slavného herce není největším problémem finanční odškodnění. Kvůli těmto úletům se dostal v Hollywoodu na černou listinu a s herectvím prakticky skončil, aniž by se čekalo na výsledek soudu. Kampaň #Me Too, která vystupuje proti sexuálnímu obtěžování, je stále v popředí zájmu.