Zkraťte si čekání na sníh: Přinášíme tipy na nejlepší sněhové podívané

Zkraťte si čekání na sníh: Přinášíme tipy na nejlepší sněhové podívané
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zpříjemněte si čekání na sněhovou nadílku filmy, které se odehrávají na sněhu. Vybrali jsme pro vás dobrodružství Narnie, úžasné komedie devadesátých let, animovanou pohádku a starou českou klasiku.

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005)

Se snímkem, který vznikl podle knižní předlohy C. S. Lewise, se podíváte do magických krajů, potkáte mluvící zvířata, skřítky, kentaury a obry a budete spolu s dětmi, které se pod vedením vznešeného lva odhodlají postavit mocné čarodějnici, bojovat za zničení ledového kouzla. Kouzelné sněhové krajiny se natáčely v Českém Švýcarsku. 

Kokosy na sněhu (1993)

Hromada sněhu a legrace, to je americká komedie Kokosy na sněhu. Film byl volně inspirován skutečným příběhem jamajských bobistů, kteří se rozhodnou zvítězit na Zimních olympijských hrách. Originální dobrodružná komedie o tom, že nic není nemožné.

Střihoruký Edward (1990)

V jednom městečku žijí obyčejní lidé, kteří netuší, že mezi nimi může žít někdo úplně odlišný. Napětí, velká dávka sentimentality a romantiky, a hlavně sněhu přináší hollywoodská klasika Tima Burtona.

Polární expres (2004)

Kdo si myslí, že se mu nikdy nezdálo o tajuplné cestě za vánočním tajemstvím, po zhlédnutí Polárního expresu už ten pocit mít nebude. Spolu s malým chlapcem přijměte pozvání do expresu, kde zdarma dostanete čokoládu od rozverných číšníků a ledovou plání nahoru a dolů, přes vysoké mosty se dostanete do kouzelného města, kde vládne Santa Claus. Animovaný film Roberta Zemeckise vznikl ve spolupráci s Tomem Hanksem, který ve snímku ztvárnil dokonce pět různých rolí.

Sněženky a machři (1982)

Starý český kultovní snímek Karla Smyczka o mládežnické vzpouře na lyžařském výcviku se snad nikdy neomrzí. Hlášky jako “Vydrž Prťka, vydrž”, “Co je soudruhu, my už spíme” nebo “Já bych měl první individuální žádost. Kdy si budeme moct postavit toho sněhuláka?” se používají na lyžácích dodnes. Jednou za čas si každý rád připomene dobu, kdy se cítil náramně dospělý a přísný školní režim mu připadal strašně nedůstojný.