ZOO: Jarda Vaníček v čele pašerácké skupiny. Zbaví se Anči?

ZOO: Jarda Vaníček v čele pašerácké skupiny. Zbaví se Anči?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálové ZOO se objeví organizovaná skupina pašeráků exotických zvířat. Na stopě jim není nikdo jiný než Anička Novotná. Ta se dostane do spárů únosce z vlastních řad. Jak vše nakonec skončí?

Již před několika epizodami měli diváci seriálu ZOO možnost sledovat podezřelé aktivity probíhající na půdě zoologické zahrady. V okolí zoo se začaly stále častěji objevovat případy lidí, kteří doma vlastnili vzácné, exotické druhy zvířat, a měli přitom ke svým mazlíčkům certifikáty o původu chovu opatřené razítkem královédvorské zoologické zahrady.

Do vyšetřování ohledně podezřelých certifikátů se jako první pustila Anča Novotná alias Sid. Té se však donedávna podařilo vždy narazit jen na slepou uličku, která nikam nevedla. Všechny stopy nakonec postupně vychladly, a tak se Anička dopadení případných pašeráků vzdala.

Nedávno se však v zoologické zahradě objevili další návštěvníci, kteří se chlubili tím, že mají doma vzácné zvíře, což neuniklo Aniččině pozornosti. Ta se tak znovu jala přijít celé kauze na kloub.

Jarda si je vědom toho, že musí situaci ohledně Anči vyřešit, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

O obnovení Ančina slídění se však bohužel dozvěděl také Jaroslav Vaníček, který pracuje v zoologické zahradě jako ošetřovatel hrošíků. Právě on je přitom kontaktem pašeráků zvířat v zoo, a obstarává pro své kumpány falešné certifikáty. Když se o situaci ohledně Sid zmíní svému šéfovi, rozkaz zní jasně – Anička musí být odstraněna.

Jarda si je vědom toho, že musí situaci ohledně slídící Anči vyřešit, na druhou stranu není vrah. Rozhodne se tedy jít na to tak trochu diplomaticky – Sid unese a drží ji ve sklepě, dokud nevyřeší, jak pokračovat dál. Svému šéfovi pak řekne, že je o ni postaráno a situace je vyřešena.

Vaníček je nejprve přesvědčen o tom, že věc s Aničkou zvládá řešit, je mu ale jasné, že ji nemůže ve sklepě držet věčně. O pomoc tedy požádá jednoho ze svých pašeráckých kolegů, který mu navrhne možnost žádosti o výkupné u rodiny Novotných.

Nápad se Jardovi zamlouvá. K pašování exotických zvířat se totiž upsal zejména kvůli svým dluhům. Ty by mohlo smáznout právě výkupné, o které Novotné výměnou za Sid požádá.

Do vyšetřování podezřelých certifikátů se jako první pustila Anča, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nakonec se mu tak podaří prostřednictvím Eduarda Novotného movitou sklářskou rodinu kontaktovat a o výkupné zažádat. Ti se téměř okamžitě spojí s policejním vyjednavačem, který jim v hledání své ztracené dcery pomůže.

Při vyšetřování však panují obavy, že i přes úhradu výkupného se bude muset Jarda nakonec Aničky zbavit nadobro, protože by je i tak mohla dopadnout. Sid se navíc při jedné situaci podaří odmaskovat Jardova komplice, takže hrozí, že by je skutečně identifikovala. Plán je tedy jasný – Sid musí zemřít.

Volba pak padne na prášky na spaní, které by jí měl Jarda podstrčit. Bude však třeba přijít s takovým plánem, kdy by lotři dostali výkupné a Anička přišla o život. Jak to ale celé naplánovat tak, aby vše klaplo? Odpověď na tuto i další otázky divákům ZOO poskytnou další epizody seriálu, který vysílá TV Prima.

Zdroj článku:
  • Autorský text