Soudce: Který herec z filmu si za svou roli odnesl Oscara

Soudce: Který herec z filmu si za svou roli odnesl Oscara
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I když se skvělý chicagský právník Hank Palmer zařekl, že se do svého rodného města nikdy nevrátí, okolnosti jej k tomu donutí. Jeho matka zemřela a Hanka čeká setkání po letech se svým otcem, soudcem Palmerem. Ten je ale zatčen za pokus o vraždu, a tak Hankovi nezbývá nic jiného než zjistit, jak to ve skutečnosti bylo.

Robert Downey Jr. se stal jak protagonistou, tak producentem

Hlavní roli ve filmu Hanka Palmera ztvárnil herec Robert Downey Jr. Ten se na filmu podílel i z producentského hlediska, a to dokonce se svou ženou Susan Downey.

Hlavní hrdinové si spolu už zahráli

Filmového otce Roberta Downeyho Jr. si zahrál Robert Duvall. Oba herci se už na place setkali, a ne jednou. Nejdříve ve filmu Perníkový dědek a o několik let později ve snímku Štěstí ve hře.

Jak to bylo s hereckým obsazením?

Pro roli soudce Palmera byli také zvažováni Jack Nicholson a Tommy Lee Jones. Roli nakonec získal Robert Duvall. Pro hlavní roli byla vybrána herečka Vera Farmiga nebo Elizabeth Banks. Tvůrci filmu dali přednost herečce Veře Farmiga, která ztvárnila Samanthu Powell. Ve filmu se také objevují Billy Bob Thornton, Sarah Lancaster, Leighton Meester a mnoho dalších.

Kde se natáčelo?

Natáčelo se především v Massachusetts a Indianě. Také studia Warner Brothers v Kalifornii byla při natáčení použita.

Robert Duwall za svůj výkon získal Oscara

Herec Robert Duwall získal v roce 2015 hned několik ocenění za svou vedlejší roli, a to Oscara za roli soudce Palmera - a v té samé kategorii získal také Golden Globes.