Zbohatla díky roli v seriálu Příběh služebnice, teď na Netflixu musí bojovat s hodně zvláštním domácím násilím

Zbohatla díky roli v seriálu Příběh služebnice, teď na Netflixu musí bojovat s hodně zvláštním domácím násilím
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Řeč je o nenápadné herečce Elisabeth Moss a filmu Neviditelný, který je právě na Netflixu v TOP 10 a znovu diváky přesvědčuje o talentu herečky a zároveň upozorňuje velice svérázným způsobem na domácí násilí.

Cecilia Kass (Elisabeth Moss) žije se svým partnerem Adrianem (Jackson-Cohen), který je díky své úspěšné technologické firmě velmi bohatý. Jejich život však není tak dobrý, jak se může zvenčí zdát a Cecilia není hýčkanou a milovanou partnerkou. Vztah je pro ni bolestný, ponižující a destruktivní, a proto se rozhodne ze zlaté klece uprchnout.

Brzy poté zjistí, že si Adrian vzal život v období, co ho opustila. Vzápětí se kolem ní začnou dít podivné věci a ona je stále více přesvědčená, že ji provokuje právě Adrian, kterému se nějakým způsobem podařilo zůstat na světě, ale v neviditelné podobě. Nikdo jí nevěří a ona to nemůže dokázat. Musí ho proto přelstít sama.

Film je postavený na jedné hlavní postavě

Tvůrci neměli moc práce s hereckým obsazením a prakticky celý film je vystavený na hereckém umění Elisabeth Moss. A ta rozhodně splnila očekávání, a i když je po většinu filmu v obraze sama, děj je napínavý i strhující a ona velmi přesvědčivá.

Trochu prostoru dostala i Harriet Dyer jako její sestra Emily a Aldis Hodge jako James, manžel její sestry. Oba se snaží Cecilii pomáhat.

Námět není originální, ale dokáže na sebe strhnout divákovu pozornost

Příběh muže, který se stane neviditelným, není v žádném případě novým příběhem, ale jako film se objevil již v roce 1933 ve filmu The Invisible Man. Objevil se i později v hodně úspěšném snímku Muž bez stínu s Kevinem Baconem.

Tato varianta konceptu je výrazně více sci-fi zaměřená než předchozí filmy a režisér a scénárista Leigh Whannell opravdu ví, jak co nejlépe vytěžit dobrý námět a proměnit ho ve skutečnost. To ostatně předvedl už s filmovou sérií Saw.

Skvělý hudební doprovod

Jak už to u hororů bývá, je to zvuk a hudba, co ve skutečnosti vytváří náladu. Hudba ve filmu Neviditelný je silně inspirovaná sci-fi, působí překvapivě děsivě a dotváří atmosféru.

Na Netflixu se snímek rozhodně neztratí

Díky tomu, jak intenzivní je Elisabeth Moss jako hlavní postava filmu, všechny nápady filmu fungují opravdu dobře. Děj je mnohem syrovější, než divák očekává, a hudba spolu s dost drsnými událostmi vytváří velmi intenzivní zážitek.

Zdroj článku: