Václav Mareš z Ulice v seriálu hrál i přes zákeřnou nemoc

Václav Mareš z Ulice v seriálu hrál i přes zákeřnou nemoc
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Václav Mareš z Ulice, který se poprvé na divadelní prkna postavil hned po škole, si zahrál i v Ulici, a to tatínka Bedřicha Lišky Dalibora. Dějovou linku v seriálu mu přitom ukončila jeho vlastní smrt. V Ulici hrál i přesto, že trpěl rakovinou. Po jeho smrti televize věnovala jeden celý díl Ulice právě herci Václavovi Marešovi. 

Herecká krev herci kolovala v žilách

Jsou herci, kteří se na divadelních prknech narodili a herecké geny zdědili po svých rodičích. Pak jsou tady takoví, které na divadelní prkna zavál jejich přirozený talent. A k takovým se řadil i herec Václav Mareš, který zemřel 30. května 2009 ve věku 68 let. Už na škole se Václav Mareš přidal k ochotnickému divadlu a lidé z něj ho pak přesvědčili, aby se herectví věnoval profesionálně. To však znamenalo, že musí něco vystudovat, a tak se přihlásil na pražskou DAMU. Vyplatilo se. Po ukončení studií se začal na obrazovkách objevovat pravidelně. Vidět jste ho mohli například v detektivce Případ mrtvého muže nebo ve filmu Bota jménem Melichar. O tom, že byl Mareš opravdu žádaným hercem, svědčí fakt, že hrál i v Německu. A hrál opravdu do poslední chvíle. Po operaci zúženého jícnu u něj objevili nádor, na který už léčba nezabrala ani přesto, že herec s nemocí statečně bojoval. Ve své herecké profesi pokračoval i přesto, že mu na place nebylo dvakrát nejlépe. Také diváci Ulice si mohli všimnout, jak jejich oblíbená postava chřadne.

Bedřich Liška (herec Adrian Jastraban), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Václav Mareš hrál Dalibora Lišku 

Závěrečná dějová linka Dalibora Lišky se tedy od poslední dějové linky Václava Mareše příliš nelišila. Smrt ukončila jeho scénář předčasně. V Ulici se objevoval od samotného začátku. Tehdy neprožíval úplně nejlepší období, protože šel jeho syn do vězení, což dlouho nemohl skousnout. Přitom Bedřich nebyl žádný padouch, jen se stala tragická nehoda, za kterou musel zaplatit. Dalibor Liška byl kladnou postavou. Byl milý a obětavý a se svým synem nakonec našel znovu téma ke konverzaci. Za dobu svého působení v Ulici rozvíjel vztah i s partnerkou Bedřicha s Aničkou a také s malým Frantou. 

 

Zdroje článku: