Ulice: Je Lumír líný? Nebo se o svého syna vážně neumí postarat?

Ulice: Je Lumír líný? Nebo se o svého syna vážně neumí postarat?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stačilo, aby se Ingrid na chvíli vzdálila do Málkova, a u Lumíra už nastává kompletní panika. To jako sám nedokáže svého sedmiletého syna odvézt do školy a odpoledne si ho sám vyzvednout? Nebo co má jako pořád na práci? Vždyť pracovat může hlavně dopoledne, když je Lexík ve škole. Vše kolem něj by mohl zvládnout sám, no ne? 

Lumír si zvykl na pohodlí, které mu spolubydlení s Ingrid přináší

Lumír zpohodlněl, což se dalo čekat, když mu Ingrid ohledně Lexíka poskytla veškerý komfort. Pere mu, žehlí mu, chystá mu svačiny, dělá s ním úkoly. A když to nedělá Ingrid, hodně se o Lexíka stará jeho babička Vilma. Lumír zkrátka asi není schopný kompletně se postarat o syna. To radši mizí do hospody za Kateřinou nebo strašně důležitě něco řeší s mladým Hložánkem.

Rozhodně není tím typem otce, který by si s Lexíkem povídal a opravdu se mu věnoval. Spíše se nad něj staví autoritativně a všem okolo sebe nezapomíná připomínat, jak to má jako vdovec s dítětem těžké. Jenže on prakticky nic nedělá. Alespoň nic podstatného kolem Lexíka. Jó, Drozdi, to je snad jediná větší snaha o to, jak trávit více času se svým synem.

O syna se postarat nejspíš neumí, protože on sám je nejspíš ve své dušičce ještě dítě, které má pocit, že své matce musí všechno oznamovat. Vždyť i celým procesem jeho randění s Kateřinou ho musela provést Ingrid. K té vždycky přiběhl, jakmile si nebyl jistý, zda není na Kateřinu příliš hrr.

Spojení Lumír, Ingrid a Lexík se natolik zažilo, že teď bude mít jakákoliv žena problém dostat se k Lumírovi do bytu. Ačkoliv se Lumír s Ingrid ujišťovali, že pokud někoho potkají, půjdou od sebe, teď měli příležitost a nestalo se nic. 

zdroj: TV Nova, Ingrid s Lumírem a Lexík

Teď ať si Lumír nestěžuje, že nemá žádnou ženu 

Lumír už nejspíš zapomněl na to, jak moc byl tehdy lítostivý, když se mu nedařilo sehnat si pro sebe hodnou, milou a atraktivní partnerku. Pak zjistil, že vhodnou kandidátkou je Kateřina a mermomocí ji chtěl mít co nejblíže u sebe. Jenže jakmile pro změnu Kateřina chtěla udělat krok dopředu a jemně Ingrid naznačila, že by se časem mohla odstěhovat, byl oheň na střeše.

Vypadá to, že na Ingrid nesmí Lumírovi nikdo sáhnout. V tomhle případě pak máme pro Lumíra doporučení, aby v příštích inzerátech raději uváděl, že budou bydlet ve třech... Respektive v pěti, když k němu, nové partnerce a Ingrid připočítáme také Lexíka a Vilmu.

To se u něj dveře nejspíš netrhnou, co říkáte? A Kateřina? Ta ať osuší slzy a začne se radovat. Vždyť s Ingrid a Vilmou neustále za zadkem, to by ani nebylo k žití. 

Zdroj článku:
  • Autorský text