Dnes v Ulici: Jirka Herman v průšvihu. Hrozí, že přijde o řidičák

Dnes v Ulici: Jirka Herman v průšvihu. Hrozí, že přijde o řidičák
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirka nechce, aby Šimon něco podnikal na vlastní pěst, a tak ho do Mladé Boleslavi odveze půjčeným autem. Cestou je ale zastaví kontrola a ukáže se, že Jirka v sobě má zbytkový alkohol po včerejším večírku. Mohl by přijít i o papíry, ale Šimona zajímá jen to, že neuvidí taneční soutěž.

Jirka odhalí Šímův plán. Nabídne mu odvoz

Jirka Herman po včerejší oslavě s kolegy nevypadá nejlépe. Přestože ho Šimon s humorem označí za trosku, nabídne mu odvoz na taneční soutěž v Mladé Boleslavi. Auto má sice v servisu, nicméně sehnal náhradní od kolegy. Šimon si postaví hlavu a prohlásí, že nechce vypadat jako trouba, který – ač téměř dospělý – pořád potřebuje doprovod. To radši nikam nepojede. Gábina jeho výkyvům nálad opravdu nerozumí. Člověk se mu snaží vyjít vstříc a on je kvůli tomu ve výsledku naštvaný.

Je zřejmé, že Šimon má ve skutečnosti vlastní plán, jak se do Boleslavi dostat, což zkušený policista Jirka snadno prohlédne. Zkusí ho přesvědčit, aby se nechal normálně odvézt. Klidně ho vysadí o ulici dál, aby se necítil trapně. Než soutěž skončí, dá si někde kávu. Není důvod vymýšlet náhradní řešení, obcházet mámu a zadělat si na další zbytečný průšvih. Šimon se tedy přece jen umoudří a řekne mámě, že by nakonec rád jel s Jirkou. Gábina si připadá jako u blbečků na dvorečku, ale souhlasí.

Výpravu překazí policejní kontrola. Jirka nadýchá

Když se zdá, že by všechno mohlo proběhnout hladce, zkříží Jirkovi a Šimonovi cestu policejní hlídka a Jirka naneštěstí nadýchá. Po oslavě v sobě má ještě zbytkový alkohol. Možná přijde o papíry, ale Šimon samozřejmě myslí jenom na sebe a na to, že prošvihne Valeriiny závody.

Se Šimonem je poslední dobou těžká domluva. Zdroj: TV Nova

Gábina navíc objeví kopii Šimonovy omluvenky a dojde jí, že se chystal zfalšovat její podpis. Chlapec neuznává svou část viny a jen kope kolem sebe, za což ho potrestá zákazem mimoškolních aktivit. Šimon prohlásí, že u táty by mu bylo lépe. Gábina je tak zase za tu špatnou.

Ke všemu se Mastnému podaří vytáhnout z ní informaci, že Jirka při kontrole nadýchal, takže teď si myslí, že nezodpovědná matka posadila syna do auta s ožralým chlapem. Mastný je zase jednou na koni a těší ho, že dokonalý policajt až tak perfektní není. Pochlubí se s tím i Mileně, kterou Jirka upřímně zklame.

Zdroj článku:
  • Autorský text