Dospěje někdy postava Jakuba Mázla z Ordinace, nebo bude stále jako neřízená střela?

Dospěje někdy postava Jakuba Mázla z Ordinace, nebo bude stále jako neřízená střela?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ladislava Ondřeje není třeba představovat a jako malého uličníka z filmu Účastníci zájezdu si ho oblíbil celý národ. Neméně populární je jeho role v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde účinkuje už 16 let.

Jako syn Čestmíra Mázla prožil v seriálu prakticky celé dětství a scénáristé jeho postavu rozhodně nešetřili. Jako dítě to neměl vůbec jednoduché a musel se vyrovnat s tou nejtěžší situací, která může dítě potkat. Čelil ztrátě své matky.

Jakub potom prožil se svým otcem hodně bouřlivé dospívání plné problémů, a dokonce se před maturitou opil tak, že zkoušku z dospělosti nezvládl.

Občas v rodině vzduchem proletěla i facka. Když se mu konečně podařilo odmaturovat a vypadalo to, že by se život v jeho rodině měl zklidnit, Jakub se po románku s Lindou musel připravit na roli otce. Narodila se mu dcera, která dostala jméno po zesnulé Magdě Mázlové.

Další rána Jakuba potkala, když se jeho partnerka a matka Magdičky na mateřství necítila připravená a odešla. Magdička zůstala v domácnosti u Čestmíra. Do Jakubova života přišla Ema, ale ani ona nebyla tou pravou.

Jakub po bouřlivých letech na střední škole začal studovat medicínu a vybral si stejný obor, jaký praktikoval otec. Žádná rodinná idylka se však nekonala. Čestmír byl obžalovaný z vraždy a na Jakubovi bylo, aby se postaral o rodinu, hájil otcovu čest a pokusil se najít způsob, jak ho dostat z věznice ven.

Na čas se Ladislav Ondřej ze seriálu ztratil a ukázal se jen občas, ale jak to vypadá, v poslední sérii má opět poměrně hodně prostoru. Přestože už je dospělý a má za sebou úspěšné studium, chová se pořád trochu jako dítě.

Problémy začaly v okamžiku, kdy se dozvěděl, že kamarád Ondřej, kterého sám dočasně ubytoval ve svém pokoji v bytě u Aleny, s ní má pletky. Ta byla po smrti Čestmíra zničená a po půl roce samoty našla v sympatickém a o hodně mladším medikovi rozptýlení, morální oporu a občasnou pomoc se třemi dětmi, o které se starala.

Jenže Jakub to pojal jak ze strany Aleny, tak ze strany Ondry jako zradu a choval se tak, jako by Alena Čestmíra podváděla.

Naprosto nesmyslně si hned odvedl od Aleny Magdičku a na chvíli se usadil u Lucie. To mu ale nestačilo a začal usilovat o svěření do péče mladšího bratra, který žil rovněž u Aleny.

Aby mohl mít děti v péči, potřeboval zázemí, a tak se rozhodl vrátit do bytu po Čestmírovi. Tím pádem měl také pádný argument, aby se zbavil Ondřeje, kterého začal nenávidět. Jakub se tak k Aleně, která se mu starala jak o mladšího bratra, tak o dceru, nezachoval zrovna moc čestně a rychle zapomněl, že i on v životě nedělá úplně všechno tak dokonale, jako teď čeká od Aleny, která by měla zůstat nejspíš do konce života truchlící vdovou.

Navíc napětí, které je mezi Ondrou a Jakubem, ovlivňuje i jejich práci v nemocnici. Oba si tak zadělávají na průšvih.

Návrat Jakuba určitě oživí děj série a pozornost nebude soustředěná jen na chudáka Radku, které už moc sil nezůstalo.

Zdroj článku: