Zlatá labuť: Bára opět ve spárech gestapa, Valerie a Irena dostaly ultimátum a babi utěšuje Pulkrába

Zlatá labuť: Bára opět ve spárech gestapa, Valerie a Irena dostaly ultimátum a babi utěšuje Pulkrába
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Druhá série se pomalu blíží ke konci, a tak si od toho všudypřítomného zla všichni odpočineme. Kdyby svět fungoval podle autora scénáře, vítězilo by na světě jen zlo, a to by asi nešlo dlouho snášet. Pokud bude třetí série ještě více vypjatá, co se tam asi bude odehrávat?

Markéta se vyspala z drogového opojení a první, co udělala, bylo to, že zavolala otci, aby si postěžovala, že ji Bára předchozí den napadla a ona upadla na zem na břicho. A Petr se na ni jen díval a tvářil se pohoršeně. Markéta se prostě rozhodla, že když je docela velká pravděpodobnost, že brzy zemře, pořádně ještě svému manželovi zatopí. Hlavně se chce zbavit Báry, aby náhodou nezdědila jejího manžela.

Ditrich je pravděpodobně brácha Hitlera, protože jinak asi nejde vysvětlit, že neúplatný Hess, který se rozhodl zbavit Grubera kvůli kšeftování s Čechy, je najednou kdykoli Ditrichovi k dispozici a dělá vše, co mu na očích vidí. A Ditrich nenese dobře, že si Petr dovolí rozrušovat Markétu, která musí porodit dědice rodu. Bára tak nedojede ani do práce.

To vyděsí Evu, protože netuší, zda to není kvůli Kamilovi a nečeká je to všechny. Jenže jak se v průběhu dne ukáže, pilulka s jedem se dostala na místo určení a Kamil neváhal a použil ji. Z jeho otce je zlomený muž a útěchu hledá u babi. Ale ani ona neví, jak by mu ve smutku ulehčila.

Ze zatčení Báry se raduje i Irena, která je vůči ní stále z nějakého důvodu zahořklá. Vyčítala Petrovi, že kvůli Báře ohrožuje rodinu, a přitom sama rodinné pověsti škodila víc než Petr.

Valerie je stále pod silným tlakem Bouchnera. Bojí se hlavně o dceru a její odhodlání dělat hrdinku už se někam vytratilo. Má sice po boku Macha, ale ani on ji nemůže nijak před Bouchnerem ochránit. O celé situaci se dozvídá Alena a posílá Evu za Irenou. Sama se s ní vidět nemůže. Ani Eva se k ní nedostane. Bouchnerova sekretářka je jako hlídací pes.

Nakonec se Irena s Alenou potkají na toaletách a probírají tam nutnost zbavit se Grubera. Po něm se musí zbavit i Bouchnera. Irena však tvrdí, že to chce čas. Bohužel příliš pozdě zjistí, že v kabince je Bouchnerova sekretářka.

Bouchner dává Ireně ultimátum. Musí dostat takovou smlouvu, aby ho nikdo nemohl vyhodit a ona musí z obchodu navždy zmizet. Podobně tvrdě jedná Bouchner i s Valerií. Pokud se mu nepodvolí a nebude spolupracovat, odnese to Kristýna, kterou chce otec dát do Svazu německých dívek, aby rodila pro Říši děti.

Irena je zahnaná do kouta. Když se jí už téměř podařilo zbavit se doktorky a Grubera, prohrává s Bouchnerem. Na řadu přichází ještě o něco horší Irenina stránka. Jakub dostane na vybranou. Má dva dny na to, aby se Bouchnera zbavil, jinak ho udá za vraždu Marty.

Petr se překvapivě obrátil o pomoc na Marka Záhoře a vymyslel způsob, jak Báru dostat na svobodu. Zafungovalo to, ale plánovaný útěk už jim asi neklapne. Válka vypukne v plné síle. Jediný člověk, který to nevnímá, je Markéta. Dítě chce na svět.

Zdroje článku: