Není šikana v Ulici až příliš rychle zametena pod koberec?

Není šikana v Ulici až příliš rychle zametena pod koberec?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šikana Šimona, která vyústila v to, že Šimon ukradl zbraň a mířil s ní na Viktora a Romana, je nejspíš zažehnána. Diváci však mohou mít pocit, že byla pod koberec zametena až příliš rychle. Proč se například více do hloubky neřešila i šikana toho kluka, kterého Šimon zmlátil? Vždyť byl také terorizovaný, no ne? 

Na řešení šikany si mohli diváci udělat svůj vlastní názor 

Je jasné, že Ulice se nemůže zabývat jen jednou dějovou linkou, a proto byla řada důležitých věcí z linky vypuštěna. Divák například neví, jak je na tom ten kluk, kterého Šimon v rámci zápasu zmlátil. A on určitě nebyl jediný. Proč veřejně nevyzvali další oběti, aby se k šikaně Viktora a Romana nějakým způsobem přihlásili? Proč jde škole o blaho agresorů, kteří měli celou řadu příležitostí, jak se začít chovat o něco lépe? Sice přestupují, ovšem trojku z chování nedostanou.

Šimon, který se klidně mohl oběsit někde v tělocvičně, ten trojku z chování dostane. To je ale spravedlnost! Diváky mohl zaujmout i názor Magdy, která se při hádce s Prokopem agresorů dokonce zastávala. To snad ale nemyslí vážně, no ne? Říká tím tedy, že šikanu schvaluje? Nebo má pocit, že když dětem zahraje na klavír ve svatebních šatech upravených temperami, všechno bude růžové a veškeré školní zlo se jako zázrakem rozpustí?

Řešení šikany v Ulici se divákům může zdát nedostatečné. Je to ale hlavně proto, že by se do této dějové linky nevlezlo vše, co by se řešilo v reálných situacích. Scenáristé Ulice však postupy bezesporu probrali s odborníky na danou problematiku, o to strach nemáme.

Možná si Šimon po šikaně najde holku a stane se oblíbeným 

Dosud Šimon novou školou jen tak proplouval, rozhodně ale nebyl oblíbený. Byl spíše introvertní a uzavřený do sebe, a právě takový typ si agresoři vybírají ze všeho nejdříve. Ovšem teď, co šikana vyplula na povrch, se Šimonovi blýská na lepší budoucnost. Nejenže se pročistil vzduch, ale také se k němu přidala sestra jednoho z pachatelů, která se mu upřímně za svého bráchu omluvila a nabídla mu finanční kompenzaci ze svých peněz.

Šimon našel nečekanou spojenkyni v Romanově sestře. Zdroj: TV Nova

Tu sice Šimon odmítl, ale přislíbil, že s ní a jejími kamarády příště zajde do parku. Tak to vypadá, že by Šimon po šikaně mohl ve škole najít svou partu přátel. Možná, že vystoupí ze své ulity, a dokonce se stane oblíbeným, co říkáte? 

Každopádně si můžeme být jisti, že šikana v Ulici určitě nebyla posledním útlakem, který se na hlavních postavách děje. Ostatně tomu není tak dávno, co šikanu řešil Vítek Klíma. Tehdy to bylo také velmi drsné, vzpomínáte? Zde jsme mohli vidět, že ani Vítek, ačkoliv je dospělý, se šikaně neuměl účinně bránit. Nakonec to vyřešil odchodem z práce. 

Zdroj článku:
  • Autorský text