Nový seriál z produkce HBO Vychování vlky zavádí diváky na jinou planetu a vrací na obrazovky oblíbeného herce ze ságy Vikingové

Nový seriál z produkce HBO Vychování vlky zavádí diváky na jinou planetu a vrací na obrazovky oblíbeného herce ze ságy Vikingové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový sci-fi seriál Ridley Scott nejprve odmítl bez přečtení scénáře. Když si nakonec příběh přečetl, stal se výkonným producentem, zrežíroval první dvě epizody, pomáhal navrhnout kostýmy a spolu se synem Luckem Scottem a dalšími režiséry se věnoval dalším epizodám. A chystá se druhá série.

Otevře nový seriál další několikaleté vesmírné dobrodružství?

Ridley Scott patří rozhodně mezi vizionářské režiséry a umí odhadnout, co diváci chtějí. Když dostal nabídku, aby se zapojil do nové série, která má velké ambice stát se výrazným sci-fi snímkem několika sezón, moc se mu do projektu s androidy a monstry nechtělo. Chtěl už tento repertoár ve své tvorbě uzavřít. Nakonec ale změnil názor a ságu z pera Aerona Guzikowskiho vzal na milost.

Nová sci-fi podívaná diváky zavede do 22. století, kdy je planeta Země zdecimovaná hlavně díky náboženskému hnutí Mitraic. Nadějí pro lidstvo může být vzdálená planeta Kopler-22b. Ve stavu nouze posílají lidé, kteří nepodlehli mocnému náboženskému kultu, na vesmírnou pouť dva androidy Matku a Otce. Jejich úkolem je dorazit na vzdálenou planetu a prozkoumat podmínky pro přežití. Na cestu také dostali několik lidských zárodků, které by mohly sloužit k osídlení nové planety.

Po dlouhé cestě do nového domova Matka a Otec zjišťují, že ne vše vychází podle plánu. Problémy jsou s cenným nákladem, který přivezli a musí se vypořádat i se skutečností, že na planetě nejsou zdaleka jediní a Mitraic už je i zde. Pod vlivem prostředí se Matce kromě programu pečování o děti, aktivují i jiné funkce, pro které byla jako bojový model vytvořená a začíná být nebezpečná.

Čtyři postavy, které jsou ve všech deseti epizodách

• V roli mocné androidky se představuje Amanda Collin. Tato dánská herečka se narodila v roce 1986 v Kodani a začala se prosazovat v minulém desetiletí. Má za sebou účinkování v několika seriálech a vidět jste ji mohli v koprodukčním skandinávském krimi snímku Vzkaz v lahvi (2016) nebo v dramatickém dánském filmu Potvora.

• Otce si zahrál méně známý seriálový herec Abubakar Salim.

• Všichni, kdo milovali Ragnara z historické ságy Vikingové, se mohou těšit na australského herce Travise Fimmela, který zde bude v roli kapitána, kterého na průzkumnou výpravu poslalo hnutí Mitraic.

Winta Mc Grath si zahraje dítě, které jako jediné vzniklo z biologického materiálu, který na novou planetu dopravili androidi.

Seriál má ale také řadu kritiků, kteří vyčítají Scottovi, že po slibném rozjezdu nevyužil potenciál nápadu a seriál upadl do průměrnosti. Uvidíme, zda se děj druhé série přiblíží více tomu, co od Scotta fanoušci sci-fi očekávají.