Kauza sexuálního zneužívání nebo pozitivní testy ve štábu: 3 filmy, které konečně míří do kin

Kauza sexuálního zneužívání nebo pozitivní testy ve štábu: 3 filmy, které konečně míří do kin
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Těšíte se rádi na novinky? Jestli si filmy v kinech vybíráte s předstihem, pak jste tady správně a můžete se podívat, co ještě stihnete, než rozkvetou fialky a dáte přednost romantice pod noční oblohou.

Smrt na Nilu

  • VB / USA, 2022

V únoru si přijdou na své všichni, kdo milují romány Agathy Christie. Znovu a znovu se Hercule Poirot vrací a nikdy se neomrzí filmařům ani divákům. Geniální dáma, která stvořila všetečného detektiva Poirota napsala 66 detektivních románů a 14 sbírek povídek a jak režisér a herec Kenneth Branagh zmínil, nejspíš to není jeho poslední setkání s Aghatou a je připravený stvořit celý její svět, protože materiálu je víc než dost.

Branagh už má za sebou film Vražda v Orient Expresu z roku 2017. V novém filmu si kromě Branagha zahraje opět i Tom Bateman a obsazení doplnili třeba Gal Gadot, Annette Bening, Russell Brand nebo Armie Hammer. Natáčelo se v Londýně a v Maroku (natáčení v Egyptě bylo natolik komplikované, že z něj sešlo). Práce na filmu se protáhly nejen kvůli pandemii, ale představitel Simona Doylea Armie Hammer byl obviněný ze sexuálního zneužívání. Nakonec bylo rozhodnuto, že jeho scény se nebudou přetáčet.

Uncharted

  • USA, 2022

Další filmová delikatesa vás čeká ještě v únoru a pochází z dílny Rubena Fleischera. Těšit se můžete na Toma Hollanda, Bryana Cranstona, Marka Wahlberga a Antonia Banderase.

Celý proces filmu provázela smůla a málem se už nenatočil. V plánu byl od roku 2008, ale od projektu odstoupila celá řada režisérů a nejasné bylo dlouho i herecké obsazení. Teprve v roce 2017 přípravy dostaly konkrétní podobu a byl vybraný Holland do role Nathana Drakea, syna slavného hledače pokladů, který bude na stopě ke zlaté sošce z pověstného Zlatého města v El Doradu. Mentorem mu bude Mark Wahlberg.

Tento film je považovaný za jednoho z favoritů, který letos zamíří do kin, a to jak v tržbách, tak v oblíbenosti u diváků. Měl by být základním filmem k vytvoření nové franšízy. A vypadá to fakt dobře!

Natáčení začalo v březnu 2020 nedaleko Berlína. Potom následovala pauza až do července, kdy se dodržovala přísná pravidla se sociálním distancováním na place i mimo něj. V srpnu musel přerušit práci Antonio Banderas kvůli pozitivnímu testu a vrátil se asi za měsíc. V říjnu se štáb přesunul do Valencie a na pobřeží Xabia. Koncem října dotočil svou roli Holland v Barceloně. Některé scény se dotáčely v červenci 2021 v Madridu.

Panství Downton: Nová éra

  • VB, 2022

Nejen akce a superhrdinové se objeví v prvních měsících v kinech. V březnu přijde druhý film zaměřený na život oblíbených postav ze známého seriálu. V režii Simona Kurtise se tak přenesete do doby, kde skončil film z roku 2019. Natáčelo se v Hampshire v létě 2021, když byly všichni zúčastnění naočkovaní.

 

Zdroj: