Do Česka se chystá nová seznamovací show First Dates: Volba moderátora vás překvapí

Do Česka se chystá nová seznamovací show First Dates: Volba moderátora vás překvapí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do Česka se chystá po novácké Svatbě na první pohled další seznamovací reality show. TV Prima tentokrát připravuje pořad First Dates, který pochází z britské produkce. Jaká show bude?

Nezadaní pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha

Reality show dostala název First Dates. Televizní formát pochází z Velké Británie, odkud se rozšířil do celého světa, vysílal se už například v Německu, Švédsku nebo v Itálii. Založen je na jednoduchém principu: Single lidé se potkávají na rande v restauraci.

To, co by mohlo vypadat jako běžná schůzka dvou nezadaných, proběhne ovšem pod dozorem televizních kamer. A hlavně pod bdělým pohledem populárního šéfkuchaře známého z řady dalších pořadů – Zdeňka Pohlreicha. Ten, dosud známý hlavně z gastronomických pořadů, se představí v netradiční roli moderátora seznamovací show.

Do pořadu se mohli přihlásit nezadaní účastníci ve věku nad 18 let. Televizní protějšek jim byl vybrán za přispění expertů na seznamování. TV Prima tak vsází na podobnou kartu jako jeho konkurent TV Nova ve svém sociálním experimentu Svatba na první pohled.

Osudová setkání nebo bizarní přehlídka trapasů?

Prima ovšem ve své programové novince nezachází tak daleko, aby televizní dvojice rovnou posílala před oltář. Účastníci pouze na konci rande projdou rozhovorem a budou se muset rozhodnout, jestli svůj protějšek chtějí ještě vidět na rande dalším.

Zda se tak Primě podaří na rozdíl od Novy, kde to párům moc nevycházelo, skutečně zinscenovat osudové setkání a dotyční spolu zůstanou, to je zatím otázka budoucnosti.

Zahraniční verze navíc ukázaly, že kamerám je mnohdy nemilosrdně prozrazeno to, co by spíš mělo zůstat ukryto. První rande jsou totiž často spíše než romantickým momentem ideálním podhoubím pro trapasy. Diváci se tak mohou nechat překvapit, jestli se dočkáme spíš pořádně horkých chvilek než spalující vášně mezi páry.

Ostatně pamětníci si stále pamatují průkopníka mezi seznamovacími show: Pořad Rande, který okupoval televizní obrazovky v 90. letech a o bizarní momenty v něm rozhodně nebyla nouze.