Smutné loučení je tady! Evžen opravdu odjíždí z Ulice. To Mirek se ke zděšení Prokopa vrací

Smutné loučení je tady! Evžen opravdu odjíždí z Ulice. To Mirek se ke zděšení Prokopa vrací
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Něco končí a něco jiného začíná. Evženův odjezd se ve 4287. dílu nachýlil, ale Blanka se s ním ne a ne rozloučit. Zkouší to, ale vůbec jí nejde dát mu sbohem. Nakonec však musí, a tak to udělá s veškerou láskou. To Mirek se zničehonic rozhodne zavolat Magdě. Jí i Prokopa to samozřejmě znervózní.

Landová se postaví za Magdu a Prokopa, ale vzápětí zjistí, že jsou spolu. Je zaskočená a vyvodí z toho důsledky. Prokop s Magdou naplánovali pro žáky víkendový ekovýlet, ale Landová jim doslova zakáže, aby jeli oba, pokud tvoří pár. Před tímto zjištěním ji totiž navštíví všetečná paní Dušková, které nepřijde vhodné, aby oba kantoři jeli na školní akci znovu společně. Naráží na minulé fiasko s lyžařským výcvikem, a to vůbec netuší, že jsou nyní skuteční milenci. Jindy by tento zákaz Magda i Prokop řešili a stavěli se proti rozhodnutí Landové, teď je však situace jiná. 

Prokop s Magdou prožívají lásku s velkým L. Kdyby mohli, jsou spolu pořád zavrtaní v posteli. Spaní, jídlo, pití kávy, nic z toho teď není důležité, ani potřebné. Chovají se jako typičtí zamilovaní blázni, kteří nevidí, neslyší, jen si užívají vzájemné přítomnosti. I před ostatními vypadají jako blázni, když jim Magda oznámí, že jsou spolu. Všichni totiž viděli, jak se spolu neustále dohadují, jak to mezi nimi vře, nemohli spolu vydržet ani v jednom kabinetu. A najednou jim šťastná a usměvavá Magda oznamuje, že spolu chodí. Idylka však dlouho nevydrží. Magdě volá Mirek a chce se za ní zastavit. Magda se svěří Prokopovi, ale odmítne jeho podporu při schůzce s Mirkem. Bude mít zase Magda o čem přemýšlet?

Ráno, v den odletu, Evžen přijde na to, že nemá peněženku, ve které má ukryto naprosto vše. Peníze, letenku, i doklady a dokumenty potřebné pro cestu do Austrálie. Evžen se tak dostane pod velký tlak a stres a do rány mu zrovna přijde Vanda. Společně s Blankou ji oba zpraží, protože ho obtěžuje s malicherným problémem, který se Evžena jako domovníka vlastně ani netýká.

Blanka všeho nechává, do ordinace dá pokyn, aby sestra přeobjednala pacienty a uhání s Evženem na čerpací stanici. S velkou úlevou si oba oddechnou, když se tu peněženka, i když bez peněz, najde. Naopak v nich teď ale vzrůstá jiné napětí. Je totiž na čase odjet. Blance dělá velké potíže, aby se udržela a nepropadla úplnému smutku a pláči. Udrží se až do poslední chvíle, ale s Evženem se nakonec, a tentokrát opravdu srdečně a bez zdrženlivosti, rozloučí.  

Zdroj článku:
  • Autorský text