Luděk nahlásí Evžena na policii a Vanda hystericky křičí na lhářku Blanku. Skutečně nejpovedenější pár Ulice

Luděk nahlásí Evžena na policii a Vanda hystericky křičí na lhářku Blanku. Skutečně nejpovedenější pár Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kvůli vzniklému incidentu a Vandiným hysterickým scénám Blanka začne pochybovat, zda ji Luděk vlastně znásilnil. Přemýšlí, jestli má právo cítit se jako znásilněná, jako oběť, když to byl její vlastní manžel a hned potom od něj neodešla. Nad vodou ji bude ve 4267. dílu pevně držet Evžen.

Evžen strávil noc u Blanky. Rozhodl se totiž dokončit rekonstrukci koupelny co nejdříve a byl tak unavený, že usnul na gauči. Koupelna však jistě nebyla tím jediným nebo tím hlavním důvodem, proč se Evžen rozhodl vrátit zpět do bytu. Chtěl si Blanku ohlídat potom, co k ní do bytu vtrhnul Luděk a chtěl jí předvést, jak vypadá pravé znásilnění. Evžen ho popadl a vlastníma rukama ho doslova vyhodil z bytu, až Luděk letěl na druhý konec chodby. 

Luděk se rozhodl ohlásit Evženův útok na policii. Vyžádal si lékařskou zprávu z pohotovosti, kterou předal dál. Vanda mu samozřejmě přitakává a lituje ho a diví se, jak si Blanka může takhle nestoudně vymýšlet a špinit ho. Ani trochu nevěří tomu, že by na jejím znásilnění mohla být jen špetka pravdy. Náhodou se posléze potkají před domem a Vanda s Luďkem za zády hystericky křičí na Blanku, jak jsou s Evženem odporní. 

Vanda však zajde ještě dál. Chce se sejít s Jolanou v hospodě a hned zatepla jí naprášit, jak Evžen bezdůvodně napadl Luďka a jak si na něj Blanka vymyslela znásilnění. Jenže do hospody přijde i Marie, a tak musí poslouchat Vandina absurdní obvinění a házení špíny na její dceru.

V Marii vře vztek, obzvlášť po tom, co si naivní Vanda dovoluje vyhrožovat, ale pokusí se zachovat klid. Ač nerada, musí Jolaně říct pravdu, ale ta se chová jako Vanda ve starším podání. Nechce tomu uvěřit.

V obou ženách se odehrává něco jako mateřský pud, který brání vidět věci očima té druhé a nutí zastat se své vlastní dcery. Marie se sice snaží bránit čest Blanky za každou cenu, ale dostane od ní vynadáno, že se s Luďkem o znásilnění vůbec bavila a tím pádem se to dozvěděli všichni ostatní. Blanka se tak znovu dostává pod velký tlak. Nejenže teď všichni vědí, a tak se stydí, ale bude muset ještě čelit hysterickým útokům Vandy a obviněním, že je lhářka. 

Zdroj článku:
  • Autorský text