Vendula Pelcová z Ulice je ženou činu

Vendula Pelcová z Ulice je ženou činu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vendula Pelcová (dříve Maříková) z Ulice vstoupila do seriálu v roce 2016 tak trochu tajemně. Scénáristé Ulice nechali diváky chvíli tápat ohledně toho, jak se její postava vybarví. Prvotní diváckou nedůvěru však Vendula prolomila.

Vendula Maříková jako nemanželská dcera Lumíra Nykla

Vendula Maříková, kterou v seriálu ztvárnila Anežka Rusevová, vstupuje do seriálu v roce 2016. Jejím prvním úkolem v Ulici je diváky chvilku napínat. Vendula se uchází o místo v pekařství Nyklů, kde ji později zaměstnají. Chová se však divně a později vyplouvá na povrch, že jejím prvotním záměrem nebyla práce v pekařství, nýbrž seznámení s Lumírem Nyklem.

Po krátkém napětí scénáristé divákům prozrazují, že se jedná o nemanželskou dceru Lumíra Nykla, který o jejím početí neměl ani potuchy. Ačkoliv to není úplně jednoduché, Vendula postupně zapadá do rodiny Nyklů a získává si srdce všech jejích členů.

Dalším úkolem Venduly Maříkové v Ulici je najít si muže. O to se za ni vehementně snaží její babička Vilma Nyklová, která jí dohazuje řezníka Pavla Pelce. Ti dva se ze začátku pouze vzájemně oťukávají, nakonec však začnou tvořit pár.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Do života Venduly vstoupí v Ulici i její bývalý přítel Mario Doubek, kterého hraje Jiří Kniha. Ten v minulosti Vendule zlomil srdce tím, že ji podvedl. Čím déle je však Vendula s bývalým v kontaktu, tím více se ujišťuje, že to opravdu nebyl muž pro ni. Vendula Maříková si v Ulici bere Pavla Pelce, kterého hraje Jan Řezníček. Spolu tvoří krásný pár a snaží se o miminko. První těhotenství Venduly však bohužel končí potratem a ona se musí s touto situací vyrovnat. S tím jí pomáhá nové bistro, které otevřela místo pekárny.

Vendula Pelcová je ženou činu

Ukazuje se, že je Vendula Pelcová z Ulice ženou činu. Toto zapálení pro práci a podnikavost je blízká i její představitelce Anežce Rusevové.

Víte, že se domluví třemi světovými jazyky a že kromě českých divadel hrála i v divadlech zahraničních?

Ale zpátky k Vendule z Ulice. Té se i přes veškeré problémy daří otevřít bistro a vytvořit z něj v Ulici místo, kde se u bagety nebo u polévky setkávají další představitelé seriálu. Vendula Pelcová v seriálu velmi silně prožívá smrt Světlany Nyklové a snaží se pomoct svému tátovi Lumírovi, jak jen to jde. Třeba se často stará o jeho syna Alexe. Aktuálně Vendula Pelcová řeší také těhotenství. Už velmi brzy se jí má narodit holčička, na kterou se moc těší.

Svou nekonfliktní povahou padla Vendula Pelcová do oka řadě diváků. Nepředstavuje jen kladnou roli, nýbrž je i velmi pozitivní a pokaždé hledá konstruktivní řešení problému místo toho, aby se utápěla v bezradnosti, čímž může inspirovat další diváky. Ti se už určitě těší na to, až se Vendula Pelcová v Ulici představí v roli novopečené maminky.

 

Zdroje: