Tyhle filmy vydělaly miliardu dolarů. Tipli byste si to?

Tyhle filmy vydělaly miliardu dolarů. Tipli byste si to?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Autoři těchto snímků mohou jásat – podařilo se jim dostat se do historie. Které kousky to dotáhly tak daleko, že si naplno užily šustění velkých bankovek? Tyhle kousky vydělaly více než miliardu dolarů!

Avatar (2009)

Nejvýdělečnější počin všech dob má na svědomí původně řidič kamionu bez jakéhokoliv filmařského vzdělání - filmy Jamese Camerona se vyznačují jasným tahem na branku, kdy režisér moc dobře ví, co bude na lidi fungovat. Snímek vydělal necelé tři miliardy dolarů a již za dva roky se v kinech objeví jeho pokračování.

Titanic (1997)

Jo, už jsme to zmiňovali – James Cameron prostě umí! Dvě miliardy vydělal také jeho slavný Titanic, ve kterém si zahrál božský Leonardo DiCaprio. Ku příležitosti 100. výročí potopení Titanicu vyšla dokonce 3D verze filmu, ta opět do kasičky tohoto slavného trháku něco přisypala.

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

Hvězdné války jsou věčným lákadlem filmových diváků. Tento počin se skutečně povedl – dokonce překonal magickou hranici zisku 2 miliard dolarů. Nezbývá, než pogratulovat režiséru J.J. Abramsovi k tomuto epochálnímu snímku.

Jurský svět (2015)

Chris Pratt v roli biologa Owena Gradyho je svědkem vědeckých experimentů s novými druhy, ale je si vědom nebezpečí, které to s sebou přináší. Akční vědeckofantastický trhák vydělal více než 1,6 miliard dolarů.

Avengers (2012)

Robert Downey Jr., Scarlett Johansson nebo Jeremy Renner – ti všichni se stali svědky toho, jak slavná marvelovka vešla do dějin. Celosvětové tržby filmu totiž překonaly 1,5 miliardy dolarů. Slušný výkon všech superhrdinů, nemyslíte?

Rychle a zběsile 7 (2015)

Víte, jak tento film vydělal svou první miliardu? Jak jinak, než rychle a zběsile! Za pouhých 17 dnů od uvedení. Jedná se o poslední snímek, v němž mohli fanoušci spatřit tragicky zesnulého Paula Walkera. Film celkově utržil na 1,5 miliardy dolarů.

Patří tyto snímky i mezi vaše oblíbené trháky?