Osudové lásky Bridget Jonesové. Jak se za 19 let změnili představitelé Daniela Cleavera a Marka Darcyho

Osudové lásky Bridget Jonesové. Jak se za 19 let změnili představitelé Daniela Cleavera a Marka Darcyho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Buřič a slušňák. Takhle lze charakterizovat postavy Hugha Granta a Colina Firtha jak v sérii Deník Bridget Jonesové, tak i v jejich běžném životě. Potížista ale nakonec zkrotnul, Colin Firth zůstává nadále gentlemanem.

Hugh Grant alias Daniel Cleaver

Od 80. let idol a lamač dívčích srdcí s věkem zraje jako víno. Ačkoli se na něm číslovka šest na začátku podepsala, stále z něj vyzařuje charisma a šarm. 

Kromě tohoto úspěšného snímku zářil v jiných úspěšných britských a amerických filmech, hrál například ve snímcích Láska nebeská, Čtyři svatby a jeden pohřeb, Notting Hill, Hudbu složil, slova napsal a mnoho dalších. Zahrál si i pod taktovkou slavného režiséra Romana Polanského, a to v thrilleru Hořký měsíc.

Co se týká jeho osobního (a hlavně milostného) života, Hugh Grant měl se závazky problémy. Byl v dlouhodobém vztahu s jeho hereckou kolegyní Liz Hurley, ale po skandálu s nevěrou se rozešli. 

Slavného potížistu a sexsymbola dostala pod čepec až o několik let mladší Anna Eberstein v roce 2018.

Hugh se stále aktivně věnuje herectví, naposledy jsme jeho výkon mohli ocenit ve snímku Gentlemani.

Colin Firth alias Mark Darcy

Také tento herec má za sebou bohatou hereckou kariéru a stejně jako v případě jeho hereckého kolegy, vyšší věk jeho vzhledu spíše svědčí.

Kromě příběhu o Bridget Jones jsme jej mohli obdivovat například ve filmech Valmont, který natočil Miloš Forman, nebo v oscarovém počinu Anglický pacient. Dále se objevil třeba v oblíbeném muzikálu Mamma Mia, ve filmu Single Man, nebo Králova řeč. S Hughme Grantem si zahrál i v oblíbené komedii Láska nebeská.

Narozdíl od Hugha Granta se ale nepotřeboval vybuřovat na večírcích a nikdy nebyl přistižen u žádné aférky. Od roku 1997 je v manželství s italskou herečkou a zpěvačkou Livií Giuggioli, se kterou mají 3 děti. S rodinou střídavě žijí v Anglii a v Itálii a oheň v jejich společném rodinném krbu stále hřeje.

Colin Firth se naposledy objevil ve válečném dramatu 1917, ještě letos by měl vyjít nový snímek s názvem Supernova.