I přes slabší rozjezd nakonec u diváků seriál Odznak Vysočina uspěl, druhá série je na cestě

I přes slabší rozjezd nakonec u diváků seriál Odznak Vysočina uspěl, druhá série je na cestě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
První díly českého seriálu diváky moc nenadchly, stejně jako méně výrazná šéfová týmu vyšetřovatelů, kterou ztvárnila Monika Hilmerová. Už po několika epizodách se děj trochu zatraktivnil, a nakonec z toho kriminální seriál nevyšel špatně.

Základem seriálu jsou obyčejné kriminální příběhy, které se mohou stát v každém malém městě. Nejde o mafiánské klany nebo propletení kriminálního podsvětí a politiky. V každém díle se nerozbíjí desítky aut a policisté nestřílí jako o život. Proto seriál na své diváky chvíli čekal.

I v druhé sérii se diváci dočkají kromě Hilmerové i Martina Hofmana, Michala Suchánka, Simony Zrzavé a Patrika Děrgela, kteří žijí a pracují v malebném fiktivním městečku Veselá na Vysočině. V nové sérii přijdou nové výzvy a stranou nezůstanou ani osobní dějové linky.

Znovu tak diváci budou trávit příjemné večery s Danou Skálovou, která se nenechá omezovat pravidly a zvyklostmi, nechybí jí lidský přístup a na život se dívá nekonvenčním způsobem.

Jako šéfová kriminálního oddělení musí Dana Skálová především držet celý tým pohromadě, krotit trochu divokého Bacha (Martin Hofman) nebo povzbuzovat životem zklamaného Karla Šmída (Michal Suchánek).

Děrgel a Hofman, zdroj: TV Nova

V druhé sérii se na oddělení ještě objeví nová postava šéfa krajské kriminálky, který bude Skálovou trochu usměrňovat v jejím způsobu práce a dohlížet na ni.

První série vznikala v hodně omezených a komplikovaných podmínkách lockdownu, druhá série by měla přinést fanouškům to, co si na seriálu oblíbili, a udržet si svou stálou sledovanost, která se u první série pohybovala kolem jednoho milionu diváků na epizodu.

Diváci by měli dostat i vyjasnění případu Jůlinka, který se několikrát v první sérii vynořil z minulosti Dany Skálové.

Tvůrci slibují, že využijí druhé série k tomu, aby dělali věci ještě lépe a kriminální případy budou více propracované. Znovu budou inspirované skutečnými kriminálními případy.

Samozřejmě i druhá série bude zasazená do krásné a trochu drsné přírody uprostřed Vysočiny. Stejně jako u seriálu Policie Modrava se i u Odznaku Vysočina osvědčilo zakomponování malebného kraje do děje seriálu.

Suchánek a Zrzavá, zdroj: TV Nova

Druhá série se natáčí v hezkém letním počasí, a proto se na obrazovkách objeví Vysočina v jiné podobě, než byla v předchozí sérii, která se točila zjara. To na Vysočině ještě znamená časté návraty zimního počasí. I přesto diváci prostředí ocenili a epizoda s vlky, která se točila hodně v lesích a na otevřených pastvinách, patří k nejoblíbenějším.

Zdroj článku:
  • presskit TV Nova