MVDr. Anežka Krásná a její vtipné rozpravy se zvířaty

MVDr. Anežka Krásná a její vtipné rozpravy se zvířaty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodinný romantický seriál ZOO, který pravidelně vysílá televize Prima, vypráví příběh dvou spolubydlících, Viki a Aničky. Obě žijí dva různé životy, které s sebou přinášejí řadu problémů a komplikací.

Na pozadí seriálu se však odehrává řada minipříběhů, jako je například kapitola Anežky Krásné, která v zoologické zahradě pracuje jako hlavní veterinářka zvířat. Anežku v seriálu představuje oblíbená a vždy usměvavá herečka Pavla Tomicová.

Anežka má v ZOO i svou dceru Elišku, která zde působí jako vrchní ošetřovatelka žiraf. I v pozdějším věku se ji snaží chránit, pečovat o ni a neustále ji shánět nové nápadníky, jelikož Eliška zůstala se svými dvěma syny sama, otec je opustil a jen málokdy na ně platí výživné. Co je ale úsměvným tématem seriálu, jsou neustálé Anežčiny rozpravy se zvířaty, která v zoo žijí. Anežka si s nimi povídá a všem kolem tvrdí, že zvířata ji rozumí a odpovídají ji.

Když má zvíře nějaký problém, bolest nebo si chce jen tak popovídat, obrátí se vždy na svou oblíbenou veterinářku. Anežka si za tím stojí a stoicky tvrdí, že si to nevymýšlí, že zvířata s ní opravdu komunikují. Kolikrát dojde k tomu, že jí zvíře řekne něco o své bolesti ještě dřív, než na to moderní veterinární medicína dokáže přijít. Někdy jsou její rozpravy vtipné a úsměvné, jindy velmi smutné. Jako tenkrát když mladí vandalové házeli po zvířatech kameny a zasáhli mladou zebru, která musela být na základě rozsáhlého zranění uspána. Zebra se s Anežkou rozloučila a řekla jí, aby se tím netrápila, že takto to bude lepší…

Všichni si z Anežky dělají legraci a nikdo jí její rozpravy se zvířaty nevěří, ani její asistentka Petra Váchová, ani její vlastní dcera Eliška. Často je tak Anežka terčem posměchů a vtípků. Co když má ale opravdu zázračný dar mluvit se zvířaty?

Zdroj článku:
  • Autorský text