Zákony vlka: Ve 2. epizodě falešný policista řeší smrt sklářovy ženy

Zákony vlka: Ve 2. epizodě falešný policista řeší smrt sklářovy ženy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V sobotu 25. března 2023 poběží na TV Prima ve 20:15 druhá z osmi epizod nové detektivní love story Zákony vlka. Stanislav Majer se jako Robert Černý bude muset vypořádat s případem vraždy mladé ženy, která po manželovi zdědila majetek a sklárny.

Majetek po manželovi si žena neužije. Najdou ji mrtvou

Druhá epizoda kriminálního seriálu Zákony vlka nese název Příliš křehká pravda. Začíná jednáním o poslední vůli majitele skláren, jenž před pár měsíci spadl ze skály během horolezeckého výstupu. Většinu majetku a pětasedmdesát procent skláren odkázal své druhé ženě Denise, zatímco jeho děti z prvního manželství se musejí spokojit s pouhými pětadvaceti procenty. První manželka nedostane vůbec nic, navíc prohlásí, že původní dohoda zněla úplně jinak. Sklárny měly připadnout dětem. Ty se k nim ale dostanou pouze v případě, že druhá manželka zemře dříve než ony.

Rodina se pochopitelně snaží závěť zpochybnit, zazní dokonce výhrůžky na adresu mladé Denisy, jíž ještě téhož dne někdo zavolá a chce se s ní sejít. Následujícího rána je však nalezena s roztříštěnou hlavou v roklině pod turistickou vyhlídkou. Bývalý kriminálník Robert Černý (Stanislav Majer), vydávající se v Záhoří za nadporučíka Šimona Wilka, má tak před sebou další případ.

Kdo ve skutečnosti stojí za smrtí sklářovy manželky?
Kdo ve skutečnosti stojí za smrtí sklářovy manželky? | Zdroj: FTV Prima

Oběť u sebe nemá doklady, ale na základě hotelového klíče je zřejmé, že se ubytovala na stejném místě, kde přebývá sám Černý, a sice v penzionu Horal. Tamní provozovatel Josef Horák (Josef Polášek), jenž je zároveň hospodským i recepčním, pomůže policistům objasnit totožnost mrtvé ženy. To je však pouze první krok na cestě za odhalením pachatele. Stojí za vraždou někdo z rodiny Denisina manžela?

Robert chce svůj podíl, ale Sára mu ho jen tak nedá

Mezitím policista Zdeněk Bureš (Jan Novotný) zadává Wilkovo jméno do policejní databáze ve snaze zjistit něco víc o novém kolegovi, na němž mu evidentně něco nesedí. Sám Robert Černý během případu vzpomíná na dávnou minulost po boku bývalé milenky Sáry (Linda Rybová), jíž se při poslední společné loupeži podařilo uprchnout, zatímco zloděj Robert Černý skončil ve vězení. Po letech za ní přichází nejen proto, že mu očividně chyběla, ale také s důraznou žádostí o svůj podíl. Jejich společné peníze Sára už dávno nemá – nebo to přinejmenším tvrdí. Prý je investovala a Robert podle ní nemá právo absolutně na nic. Nepřeje si, aby se kdy přiblížil k ní nebo k její rodině. Jak dlouho jí ale tohle odhodlání vydrží?

Spadla Denisa ze skály, nebo jí někdo pomohl?
Spadla Denisa ze skály sama, nebo jí někdo pomohl? | Zdroj: FTV Prima
Zdroj článku:
  • Autorský text