Nový seriál s Lindou Rybovou a Stanislavem Majerem: Když propuštěný trestanec oblékne policejní uniformu

Nový seriál s Lindou Rybovou a Stanislavem Majerem: Když propuštěný trestanec oblékne policejní uniformu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skoro to vypadá, jako by se hvězdy z Ulice hromadně přesouvaly do nového primáckého krimi seriálu Zákony vlka. V osmidílné sérii z prostředí divoké brdské přírody se v hlavních rolích představí Stanislav Majer a Linda Rybová. Chybět nebude ani Kryštof Rímský, Vasil Fridrich nebo Martin Myšička.

Čeští Bonnie a Clyde – hrdiny seriálu spojuje lupičská minulost

V sobotu 18. března 2023 ve 20:15 uvede TV Prima první díl nového detektivního seriálu Zákony vlka. Ten sleduje příběh kriminálníka Roberta Černého (Stanislav Majer), který byl právě propuštěn za dobré chování. Sotva však vyjde z vězení, souhra náhod ho přivede k nečekané roli policisty Wilka, jehož identitu si přisvojí. V zapadlé vesnici Záhoří nedaleko pohraničí nalézá nejen zapeklitý případ zastřeleného myslivce, ale také svou bývalou lásku Sáru (Linda Rybová), jež se po letech odloučení rozhodla začít znovu a provdala se za místního starostu Jiřího Pokorného (Jan Vondráček).

„Zákony vlka jsou z pohledu herce zajímavě napsané, je co hrát. Robert není typický hrdina, je to lupič a já jsem loupežníka ještě nikdy nedělal. Přesvědčil mě nejen příběh, ale i lokace. Brdy jsou nádherné, plné říček, rybníků a panenských lesů, které jsou tak hluboké, že se v nich nechcete ztratit,“ říká o seriálu a své roli herec Stanislav Majer.

„Pro mě byl zásadní scénář,“ dodává Linda Rybová na vysvětlenou vlastních důvodů, proč se rozhodla roli přijmout. „Bavila mě postava Sáry a věděla jsem, že hlavního hrdinu bude hrát Standa. Režisér Marek Najbrt a kameraman Martin Štěpánek jsou skvělá kombinace. Nebylo nad čím váhat. Je to uzavřená osmidílná série natáčená v přírodě na filmové kamery. Je to všechno hrozně dobrý.“ 

Se Stanislavem Majerem Linda Rybová dosud na ničem nespolupracovala, a tak byla ráda za tuhle první a skvělou příležitost. „Se Standou se známe dlouho, ale nikdy jsme spolu nepracovali. Pro tuhle postavu je výborně vybraný. Je proměnlivý, člověk neví, co je zač.“

Milostný příběh uprostřed divoké přírody a zločinů

Za scénářem stojí Robert Geisler a Gabriela Erleová. „Na pozadí osmi detektivních případů a v prostředí divoké přírody rozkryjí Zákony vlka tajuplnou ústřední linku milostného příběhu Roberta a Sáry, které pojí vášeň stejně tak silná, jako je jejich temná minulost. Robert je klasický antihero se škraloupem z minulosti, ale se smyslem pro spravedlnost. Sára je jeho ženský protipól a jeho zrcadlo,“ vysvětluje spoluautorka a producentka série Gabriela Erleová.

Vedle Stanislava Majera a Lindy Rybové se můžete těšit také na Jana NovotnéhoTerezu Švejdovou v klíčových úlohách záhořských policistů Zdeňka Bureše a Kamily Žáčkové, kteří budou svému novému nadřízenému Wilkovi k ruce. V dalších rolích se objeví Josef Polášek, Kristýna Frejová, Martin Myšička, Kryštof Rímský, Tomáš Jeřábek či Martin Donutil. Zapomenout nesmíme ani na vlka samotáře, toulajícího se po okolních lesích a vyjícího do noci.

Jan Novotný a Tereza Švejdová v rolích policistů
Jan Novotný a Tereza Švejdová v rolích policistů | Zdroj: FTV Prima

Zákony vlka můžete sledovat s týdenním předstihem prostřednictvím nové videoslužby prima+.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Prima,
  • Presskit Prima