Nový seriál Zákony vlka: V prvním díle se vyšetřuje smrt myslivce

Nový seriál Zákony vlka: V prvním díle se vyšetřuje smrt myslivce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Osmidílný seriál Zákony vlka startuje na Primě v sobotu 18. března ve 20:15. S týdenním předstihem ho lze sledovat prostřednictvím videoslužby prima+. V prvním díle bude při honu zabit myslivec. Jestli jde o nehodu či úkladnou vraždu a kdo za tím stojí, bude muset zjistit falešný policista.

Z honu na vlka se stane hon na člověka

První díl nového detektivního seriálu Zákony vlka s podtitulem Škodná v revíru nás uvede do děje pohledem na chmurnou krajinu a dramatickým zavytím v dáli. Člověk si až říká, jestli omylem nezabloudil na vřesoviště a blata kolem panství Baskervillů, ale už vzápětí se přesuneme do lesa, kde nás přivítá skupina českých myslivců. Mezi dvěma dojde k potyčce a vzápětí je jeden z nich – účetní samotného starosty Pokorného – při honu na vlka zastřelen. Mohlo by se jednat o náhodu, která by však vzhledem k místu zásahu byla poněkud zarážející. Všudypřítomná mlha ztíží následné vyšetřování, podezření ale zatím padne na pana Vránu, jenž před očima všech, účetního Kubeše napadl.

Z kriminálníka se stane policista

Následně se ocitáme v Praze, kde je za dobré chování propuštěn z vězení hlavní hrdina seriálu, Robert Černý (Stanislav Majer), jehož pronásledují vzpomínky na temnou minulost a bývalou přítelkyni Sáru (Linda Rybová). Cestou do Záhoří mu nezbývá než nocovat na autobusové zastávce uprostřed ničeho. Naštěstí se mu v deštivé noci podaří stopnout projíždějící auto. Vůz ve špatném počasí nabourá a skončí v přehradě. Černý se zachrání, ale vyprostit připoutaného řidiče se mu nepodaří. Byl to policista, který měl nastoupit v Záhoří, kde se mezitím stále řeší případ zastřeleného myslivce.

Z vody vyplave mj. mužova peněženka s doklady a Černý se rozhodne toho využít. Přisvojí si jeho jméno – Šimon Wilk – a začne se za něj vydávat.

Robert Černý na druhé straně zákona
Robert Černý na druhé straně zákona | Zdroj: FTV Prima

Z bývalé přítelkyně se stane manželka jiného

O týden později nastupuje Černý, coby nadporučík Wilk, na policejní stanici v Záhoří. Když se ukáže, že zastřelený myslivec nebyl zabit žádnou z pušek použitých při honu, případ se komplikuje. Výsledky balistiky nově vrhnou podezření na starostu Jiřího Pokorného (Jan Vondráček). Během rozhovoru s ním se Černý po letech setká se svou někdejší přítelkyní a parťačkou ve zločinu. Ze Sáry se totiž stala manželka pana starosty. Nečekané setkání ji pochopitelně rozhodí.

Z nehody se stane vražda

Na místě činu Černý dospěje k názoru, že střelec možná původně vůbec nemířil na Kubeše, nýbrž na inženýra Zemana. Tou dobou starosta čelí právě Zemanovi, svému největšímu konkurentovi, jemuž se s pomocí, teď už mrtvého, účetního podařilo získat důkazy o tom, že starosta dvě třetiny veřejných zakázek strká do vlastní kapsy a zneužívá své funkce. Odpovědné úřady to jistě bude zajímat. Otázkou je, zda jim Zeman všechny ty materiály vůbec stihne dodat. Zanedlouho dojde totiž k další vraždě a obětí bude zrovna Zeman – zastřelen stejnou zbraní, jaká připravila o život Kubeše. Když Černý pronikne do Zemanova trezoru, objeví se rázem nový, nečekaný podezřelý…

Kdo zastřelil účetního Kubeše?
Kdo zastřelil účetního Kubeše? | Zdroj: FTV Prima
Zdroj článku:
  • Autorský text