Konečně jsou na světě finální díly seriálu Vikingové a sága se po letech uzavírá

Konečně jsou na světě finální díly seriálu Vikingové a sága se po letech uzavírá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Televizní seriál Vikingové, který vytvořil Michael Hirst v roce 2013, je historickým dramatem založeným na legendárních příbězích skandinávského hrdiny Ragnara Lothbroka, o kterém se říká, že vedl svůj lid v mnoha úspěšných nájezdech po celé Británii, Francii i Římské říši.

Po šesti akčních sezónách doslova našlapaných dějem a napětím, se na televizní obrazovky na přelomu roku dostalo dlouho slibovaných posledních deset epizod závěrečné série. Všechny díly si tak pohodlně můžete shlédnout na Netflixu a vrátit se tak mezi své staré známé, ty proklínané i ty obdivované.

I přes naléhání velké základny fanoušků této dobrodružné ságy Hirch oznámil, že příběh vikingské legendy Ragnara a jeho potomků se definitivně uzavřel.

Michael Hirch vždy plánoval, že v okamžiku, kdy Vikingové najdou cestu do Ameriky, se seriál uzavře. A tak se stalo a osudy všech hlavních postav došly do svého cíle. Hirch trávil posledních 7 let naprosto ponořený do světa severských bojovníků, kromě 5 epizod, na jejichž napsání spolupracovali i herci, napsal scénář k dalším 84 epizodám úplně sám a už potřeboval jednotlivé osudy ukončit. A právě v posledních 10 epizodách, na které si fanoušci museli počkat, se vše přirozeně vyřeší a ukončí.

Očekávání nových hrdinů, bitev a vítězství

Pokud jste smutní, že už vaše oblíbené hrdiny nebudete provázet na dalších dobrodružných výpravách, tak budete potěšení jednou dobrou zprávou. Netflix pracuje na nové sérii s názvem Vikingové: Valhalla. I přes konec jedné oblíbené ságy se tak otvírá nová možnost, jak se ponořit do světa plného legend, kteří mají v mnoha případech základ ve skutečných historických postavách, i když je jejich život upravený. Severské legendy jsou ještě stále obestřené tajemstvím, a to přináší možnost vytvářet další seriálové hrdiny. V novém seriálu by měl děj poskočit o sto let dopředu a není vyloučeno, že se vynoří potomci našich hrdinů.

Poslední epizody Vikingů

Konec finálové série přináší mnoho zvratů a napětí. Přes smutné rozloučení s Bjornem, který se nejvíce podobal svému otci Ragnarovi a v síle a odvaze se mu vyrovnal až do posledního okamžiku svého života, až po smrt Harolda, který si celý život přál vládnout Kattegatu a když se mu to povedlo, netušil, co si s mocí počít, stál konec ságy za to čekání. Smutek ze smrti oblíbených postav byl vyvážený setkáním s Flokim, který prošel dlouhou cest, aby konečně našel na sklonku života klid a oprostil se od fanatické víry v severské bohy, která ho celým životem hnala k těžkým volbám. Navíc se naprosto nečekaně na sklonku života setkal s jedním ze synů Ragnara, svého nejlepšího přítele. Všichni jsme tak trochu doufali, že Floki nezemřel a jeho znovuobjevení bylo krásným zakončením osudů jedné vikingské generace hrdinů.