50x a stále poprvé: Kdo je skutečná Lucy Whitmore, která se každý den probouzí s představou, že žije stále v roce 1994

50x a stále poprvé: Kdo je skutečná Lucy Whitmore, která se každý den probouzí s představou, že žije stále v roce 1994
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film, který byl natočený podle skutečných událostí, bylo samozřejmě nutné trochu učesat, aby se líbil širokému spektru diváků. Líbí se vám film 50x a stále poprvé, kdy hlavní hrdinka trpí ztrátou paměti? Pojďte se podívat, jak je to ve skutečnosti.

Hlavní hrdinové sympaťáci

Film snad nemohl být lépe herecky obsazen. Půvabná blondýnka Lucy Whitmore, kterou si zahrála Drew Barrymore, se potkává s proutníkem a charismatickým mužem s velkým osobním kouzlem, Henrym Rothem. Toho si ve filmu zahrál Adam Sandler. A jasná dvojka, se kterou se diváci lehce ztotožní, je na světě.

ČTĚTE TAKÉ: Nedotknutelní (2011): Film versus realita aneb jak to bylo ve skutečnosti

Co to s tou holkou je?

Henry se ocitá v životní situaci, kdy už má úletů a nezajímavých dívek skutečně plné zuby. Vtom mu jeho cestu zkříží Lucy. A je skutečně zvláštní. Každé ráno začíná skutečně znovu. Nepamatuje si vůbec, co se stalo předchozí den. Je to tím, že po autonehodě trpí částečnou ztrátou paměti. Než na to Henry přijde, Lucy mu připadá skutečně zvláštní. Tahle holka rozhodně není jako všechny ostatní. Henry se její zvláštností nenechá odradit a skutečně se do ní zamiluje. A vymyslí dokonce i způsob, jak jí připomenout, co spolu prožili. Každé ráno má tak Lucy možnost se po probuzení podívat na video, ve kterém vlastně zjišťuje, co všechno se v jejím životě od doby nehody přihodilo.

Skutečný příběh

Film vznikl na základě skutečného životního příběhu Michelle Philpotts. Právě ona se stala inspirací pro postavu Lucy. Trpí totiž ojedinělou formou amnézie. Přihodilo se jí několik nehod, po kterých pro ni čas a paměť přestaly fungovat - a ona se tak každé ráno probouzí s vědomím, že je rok 1994. Aby jí její manžel připomněl, kdo je, každé ráno si s ní prohlíží fotky z rodinného alba. Každý den tak má Michelle jedinečnou možnost si stále poprvé uvědomit, kým je a kdo ji obklopuje.

Filmový příběh natočil Peter Segal v roce 2004. Zavzpomínejte na tuto romantickou komedii v naší galerii.