Výměna manželek (18): Líná Jiřina musela na kolena

Výměna manželek (18): Líná Jiřina musela na kolena
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Týden s týdnem se sešel a je tady nový předpremiérový díl naší oblíbené reality show, která vždy potěší, protože přehlídka účinkujících leckdy nemá laťku životních hodnot moc vysoko a každá průměrná žena by se měla cítit jako hrdá manželka a matka.

Jiřina (43) žije v Příbrami, je matkou tří dětí, ale syn už vyletěl z hnízda, a tak se stará o sedmiletou Nikol a pětiletou Kristýnu. Výraz „stará se“ je v jejím případě hodně nadnesený. Jiřina žije s ušlápnutým Martinem (47), který pracuje jako řidič a domů jezdí jen na víkendy. Doma ho navíc čeká celá řada běžných prací, protože Jiřina, nad kterou už „zlomil hůl“ i pracovní úřad, nemá přes týden na údržbu bytu čas a chce, aby jí manžel pomáhal.

Jiřina si zvolila výbornou taktiku nicnedělání a doma tvrdila, že nemá kam dát odpoledne děti, takže musí být doma. Práci jen na dopoledne, která by se jí vyplatila, prý nikdo nenabízí, a družina, kam by odložila dceru, je údajně beznadějně plná. Martin jí na tuto báchorku skočil.

V druhé domácnosti žije Martina (30). V kladenském bytě vychovává osmiměsíčního syna a na rozdíl od Jiřiny si musí najít čas na velice dokonalý úklid, který její manžel Martin (33) důkladně kontroluje. Martin má být údajně cholerik, a proto Martina důsledně poslouchá, aby měla doma klid.

Na Jiřinu tak čekalo malé dítě a náhradní manžel, který je doma každý den. Mělo by být zábavné, že Jiřina ve svém věku neumí uvařit zeleninovou polévku, ale je to spíš k pláči. Náhradní Martin brzy pochopil, že Jiřina není schopná ani pohlídat dítě, protože intenzita, s jakou chodí kouřit na balkon, ji to ani neumožňuje.

Náhradní manželka tak prakticky kromě kouření a povalování se na koberci nic moc nedělala. Nebyla schopná se ani postarat o všetečné batole, které nechala plazit po čerstvě umyté podlaze. O víkendu si na její úklid Martin posvítil a líná Jiřina musela na kolena, protože mopem nebyla schopná vytřít podlahu tak, aby byl Martin spokojený.

V druhé domácnosti si Martin několik dní pochvaloval, jak vše funguje. Martina si našla čas na děvčata, která s matkou nikdy nechodí ven. Jiřina nechce, aby nastydly! Není schopná ani dceři pomáhat logopedickým cvičením s řečí, za což jí určitě jednou poděkuje.

Martina prostě fungovala jako matka.

Vzala také holky do zábavního centra, kam se Jiřina bojí, že by je nezvládla uhlídat (asi by tam nemohla kouřit).

Za pár dní ale pohodová nálada skončila. Ušlápnutý Martin si uvědomil, že Martinu má jen dočasně a vrátí se mu Jiřina, která také jednou uvidí, jak o ní mluvil. Toho se asi zalekl, a tak začal nebohou manželku hájit a na Martině hledat chyby.

Ta to sice s kritikou jeho ženy přehnala a pokud jim nevadí v kuchyni špína, která jde oškrabovat, je to nakonec jejich věc, ale ve většině věcí měla Martina pravdu. I přes změnu postoje to Martinovi nedalo a zašel do družiny, aby zjistil, že místo pro dítě mají.

Martina mu přinesla leták z pracovního úřadu, aby věděl, proč je jeho žena vyřazená z evidence. A rozhodně to není kvůli tomu, že by bylo ve městě málo pracovních příležitostí.

Na závěrečném posezení Martina Jiřině řekla, co si myslí o tom, že není schopná dětem ani uvařit večeři nebo je vzít ven, ale Jiřině to bylo vcelku jedno. Proč vařit, když může cestou ze školy koupit obložené housky a proč chodit s dětmi ven, když se můžou dívat doma na televizi. Nakonec proč uklízet, když to stejně nevydrží. Proč chodit se psem ven, když může močit doma.

Zdroj článku: