Jaroslav Plesl, kterého si národ oblíbil navzdory ryze záporné roli ve Zlaté labuti, je nyní zlobivým manželem ve filmu Matka v trapu

Jaroslav Plesl, kterého si národ oblíbil navzdory ryze záporné roli ve Zlaté labuti, je nyní zlobivým manželem ve filmu Matka v trapu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nově si na prima+ můžete udělat klidný večer s filmem, na kterém se podílely hlavně ženy. Je tedy jasné, že u pánů se asi s velkým nadšením nepotká. Určitě mile překvapí herecké obsazení, kdy se kromě Petry Hřebíčkové objeví Lenka Vlasáková, Jaroslav Plesl, Marek Němec, Bob Klepl, Martin Pechlát a další.

Sylvie (Petra Hřebíčková) má lásku, rodinu, manželství, dobrou práci. Je pracovitá a zodpovědná. Sylvie všechno zvládne. Proto na ni ostatní spoléhají. Jenže jednoho dne zjistí, že už nemá žádnou sílu. Najednou má pocit, že se jí život hroutí pod rukama a už to prostě nedává. Jako by jí někdo sundal růžové brýle a konečně viděla, že její život ani zdaleka není tak dokonalý, jak by si přála.

V jednom okamžiku má potřebu od všeho utéct, odpočinout si od života, promyslet si, co dál. A rozhodně by se jí hodila kamarádka, která by ji vyslechla a na nic se neptala. Jenže kde ji vzít?

Někdy osud pomůže a do života mladé ženy vstoupí Anna, starší, zkušenější žena zocelená životem. I ona potřebuje kamarádku.

Petra Hřebíčková o své postavě

Ten film je hodně o ženském přátelství. A samozřejmě o vztazích. Sylvie už nějakou dobu žije v určitém stereotypu, jede takříkajíc na setrvačník, a na začátku příběhu se ten její setrvačník zastaví. V té době potká skvělou ženskou, která ji dokáže povzbudit a nakopnout k tomu, aby se dokázala na chvíli zastavit a dokázala život vidět z jiné perspektivy. Věřím, že kolikrát dobré přátelství a skvělá kamarádka jsou nad všechny psychology.

Jaroslav Plesl (manžel Tomáš)

Film hledá odpovědi i na to, z čeho vzniká krize ve vztahu. Protože na krizi ve vztahu musí být vždycky dva. I ty nejvážnější situace v životě, pokud se vidí s nadhledem, mohou nakonec přinášet humor. A v tom je také recept na život. Podívat se i na ty nejvážnější situace z výšky 1. patra, protože pak je všechno jednodušší.

Lenka Vlasáková (nová kamarádka Anna)

Anna je taková pohodářka, samostatná žena, ale má docela zásadní kostlivce zavřené ve skříni. A jaké? To uvidíte ve filmu, nebudu prozrazovat.

Marek Němec (Mac)

Mac je bratrem Anny a působí jako jistá připomínka, že je nutné se vypořádat s věcmi z minulosti. Myslím, že je důležité, aby člověk měl kolem sebe lidi, kteří mu pomohou jen svojí přítomností doklepnout věci, na které sám nestačí nebo je přesvědčen, že je nezvládne doklepnout. A pánové, proč byste zrovna vy měli jít do kina na film o ženách? No ze sebezáchovného důvodu. Je potřeba se stále dozvídat něco nového o duši žen!

Vlasáková a Němec
Vlasáková a Němec | Zdroj: Vojta Resler / Mateo Production

Na Netflixu hned, na prima+ co nevidět.

Zdroje článku:
  • Press kit Falcon,
  • press kit FTV Prima,
  • Autorský text