Ano, nebo ne? Znáte role našich předních herců? Fanoušci českých filmů tento kvíz hravě zvládnou

Ano, nebo ne? Znáte role našich předních herců? Fanoušci českých filmů tento kvíz hravě zvládnou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
České konzervatoře každoročně do světa vyšlou desítky vystudovaných herců. Ti se následně objevují nejen na divadelních prknech, ale také v českých filmech. Jak dobře si pamatujete role našich českých herců?

V roce 2009 byl v kinech nejúspěšnějším českým filmem

Jedním z často reprízovaných a poměrně úspěšných českých filmů je bezesporu film Líbáš jako Bůh. Ten pochází z pera Marie Poledňákové a natočen byl v letech 2007 až 2008. V roce 2009 se stal v českých kinech vůbec nejnavštěvovanějším filmem. Vidělo jej více než 900 tisíc diváků.

Hlavní roli učitelky francouzštiny na gymnáziu, Helenu Altmanovou, si zahrála slovenská herečka Kamila Magálová. Ta se bezmezně zamiluje do lékaře Jiřího Bartošky. Ten jí ovšem zapomene sdělit, že je ženatý a rozvádět se jen tak nehodlá. V této komedii není nouze o zábavné momenty. Ty provázely také samotné natáčení.

Kaiser nesměl pít, Magálové k roli dopomohla talk show

Marie Poledňáková při natáčení zakázala herci Oldřichu Kaiserovi pít alkohol. V případě, že by svůj slib, který režisérce dal, porušil, nemohl by už v natáčení pokračovat. Výběr herečky v hlavní roli byl pro Poledňákovou poměrně náročný. Dlouho si lámala hlavu s tím, jakou herečku má obsadit. Magálovou si vybrala na základě jejího účinkování v pořadu Banánové rybičky.

Považujete se po skončení kvízu za profesionála českého filmu? Pokud ne, pak vám pomůžeme doplnit si chybějící informace o těchto úspěšných českých filmech a jejich hercích. 

Přání k narozeninám obsadilo nejednu hereckou hvězdu 

Bohumila Klepla v této komedii sice neuvidíme, zahrálo si v ní ale nespočet českých herců. Mezi ně patří Tomáš Klus, Igor Orozovič, Jaroslav Dušek, Eva Holubová či Veronika Khek Kubařová. Všichni tito i další herci se každoročně snaží sejít na narozeniny babičky Líby. Ne vždy to ale život zařídí podle našich plánů. A tak, aby vše dobře dopadlo, někdy musí převzít otěže osudu babička Líba. 

Eva Holubová září v nejednom českém filmu 

Ve filmu Přání k narozeninám má jednu z rolí herečka Eva Holubová. Ta si zahrála také v kultovním snímku z minulého století Pelíšky. Eva, kterou v tomto filmu Holubová hraje, se snaží stůj co stůj najít tatínka pro svého syna Péťu. K sobě domů zve komedianta, kolegu učitele v podání Jaroslava Duška, nebo třeba policistu vyprávějícího o nebezpečných policejních akcích. Štěstí ale najde až u vdovce Krause, kterého si zahrál Jiří Kodet. S tím si v Pelíškách rozumí nejenom Eva, ale překvapivě také syn Péťa. Pro Krause je totiž syn tím, kdo mu v životě nejvíce chyběl.

Chýlková se v roli Zuzany vypořádá s nevěrným manželem 

Mezi jeden z novějších českých filmů se řadí i Chlap na střídačku. Ten podle hereckého obsazení slibuje zábavnou podívanou. V hlavní roli se kromě Ivany Chýlkové objevila také herečka Lucie Žáčková. Tyto dvě ženy si navzájem přehazují záletného milence a manžela v jednom Jiřího Langmajera. Filmová komedie Petra Zahrádky vtipně řeší nevěru, na kterou učitelka houslí Zuzana svému manželovi Jiřímu nečekaně přijde. 

Zdroje článku: