Čtyři vraždy stačí, drahoušku: Který herec natáčení doslova protrpěl

Čtyři vraždy stačí, drahoušku: Který herec natáčení doslova protrpěl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se sejdou dvě bandy gangsterů na jednom poli, nedopadne to nikdy dobře. José Manuel Antonie vede banku ze San Boniga a Kate Draxlová skupinu z Michaga. Všichni mají jeden cíl – dostat šek na milion dolarů, který převáží dr. James Porter.

Do sporu se nevědomky také dostává učitel Georg Camel, kterému na jeho prahu pokoje zemře James Porter. A právě naivní Georg je považován za vraha a posléze hrdinu současně. Jak celý incident ale dopadne?

Z původního románu se stala parodie

Předlohou k filmu se stala kniha jugoslávského spisovatele Nenada Brixiho „Mrtvým vstup zakázán“. Oldřich Lipský se společně s Milošem Macourkem pustili do scénáře, který měl být lehkou komedií. Ani jeden ale netušil, že se z filmu stane tak humorný snímek, který si získá každého diváka. Nenado Brixi získal i svůj honorář, jenže s podmínkou, že peníze musel utratit v tehdejším Československu.

Pro někoho byl film novým začátkem

Herec Zdeněk Kryzánek ztvárnil člena gangu Billa. Byla to jeho první filmová role, kterou získal, jakmile byl propuštěn z vězení. Do něj se mimochodem dostal kvůli komunistům, kteří ho obvinili z činnosti neslučující se s postoji socialistického člověka. Za to si odseděl tři roky.

Jan Libíček měl při natáčení šílené bolesti, k lékaři však nešel, bál se

Roli policejního komisaře Brookse si ve filmu zahrál Jan Libíček. Pro něj ale celé natáčení bylo spíše utrpením. Herec trpěl silnou cukrovkou, měl nemocné ledviny, proto bral spoustu léků, které mu pomáhaly zvládat bolesti. Aby své bolesti utlumil ještě víc, léky zapíjel pivem nebo něčím tvrdším. Jeho známí tvrdili, že si už nevěděl rady, jak se bolestí zbavit.

Střípky z natáčení

Nejoblíbenější scénou tvůrců filmu se stala ta, kde se Jiřina Bohdalová s Ivou Janžurovou mydlily ve vaně plné pěny. Dokonce i Lubomír Lipský vyžadoval pokřikem opakování.