Stranger Things: TV seriál pozastaven, štáb se bojí o své příjmy

Stranger Things: TV seriál pozastaven, štáb se bojí o své příjmy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Televizní seriál s filmovými kvalitami, tak je nazývána mysteriózní série Stranger Things, který měl letos pokračovat čtvrtou sérií. Natáčení ale bylo pozastaveno kvůli pandemii nového koronaviru a nikdo zatím netuší, kdy se diváci nových dílů dočkají.

"Jedná se o masivní přerušení výroby," uvedl ředitel obsahu Netflixu Ted Sarandos. "Každý v našem průmyslu zavírá, v historii jde o zcela bezprecedentní událost. Máme hodně lidí, kteří se najednou ocitli bez práce."

Ačkoli Stranger Things běží v televizi, a nepotřebuje tedy filmové publikum v kinech, televizní společnost se bojí o zdraví svých pracovníků a raději je posílá domů. Členové štábu se podle Sarandose ihned začali strachovat o své platy. Ačkoli v USA není zavedenou praxí, že by štáb dostal zaplaceno i v době přerušení natáčení, Netflix se rozhodl svým pracovníkům proplatit aspoň dva týdny, kdy budou sedět doma.

"Nikdo z týmu není nemocný, nikdo nevykazuje symptomy, ale věříme, že činíme správnou věc, když natáčení přerušíme," uvedl režisér Shawn Levy.