Slibované pokračování Call Me By Your Name si dává na čas. Co zatím víme?

Slibované pokračování Call Me By Your Name si dává na čas. Co zatím víme?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Romantický film podle knižní předlohy Andrého Acimana byl hitem roku 2017. Již před rokem tvůrci hlásali, že přípravy jsou v plném proudu. V posledních dnech se nám ale dostává informací, že koronavirus vše pozastavil. Sám protagonista Hammer navíc říká, že je pro druhý díl příliš brzy.

Sedmnáctiletý Elio (Timothée Chalamet) a praktikant Oliver (Armie Hammer), léto na prosluněném italském venkově, 80. léta minulého století a příběh nespoutané lásky, která dostala svoji šanci jen na malý okamžik. Sotva který film dokázal vykreslit tak svérázný a nekonvenční vztah, jaký byl mezi těmito dvěma chlapci. V mnoha momentech nezůstalo oko suché a příznivci filmu se brzy začali dožadovat pokračování. Bylo jim učiněno zadost a režisér Luca Guadagnino přislíbil, že se do roku 2020 pokračování dočkají. 

Hammer je ale jiného názoru. Vzhledem k dějové linii se film nemůže natáčet bezprostředně po prvním dílu. V závěru totiž Oliver volá Eliovi, aby mu oznámil, že si bere svoji dívku. Podle něho by tak herci měli nejdříve o několik let zestárnout. 

Pokračování nahrává také fakt, že knižní předloha obsahuje epilog, ve kterém se Oliver po pěti letech vrací do Itálie a dozvídá se, že Eliův otec zemřel. Po dalších deseti letech tentokrát Elio navštíví Olivera, stále ženatého a s dětmi. Jejich romance se ani po letech zřejmě šťastného konce nedočká, jejich vzájemné city ale mají divákovi stále co nabídnout. Na originální knihu Call Me By Your Name navazuje román Find Me, který se odehrává deset let po jejich prvním setkání. Otázkou tak zůstává, z čeho budou tvůrci čerpat a zda se omezí na jeden jediný další díl. 

Režisér se navíc vyjádřil jasně, chce do příběhu začlenit AIDS krizi, která propukla zejména v Americe v 80. letech. Má navíc daleko větší ambice, chce více vyzdvihnout dobové politické pozadí, včetně vzestupu Silvia Berlusconiho a válku v Perském zálivu. Sám říká, že by potřeboval pět dalších filmů, aby mohl povědět celý příběh obou postav. Možná nás tak čeká celá filmová série a první díl byl pouze uvedením do vzájemného vztahu těchto dvou mužů, který nás následně provede další dekádou, možná dvěma. 

Nyní se však zdá, že uvedení filmu je v nedohlednu. Prozatím si musíme vystačit s příslibem toho, že se navrátí celé herecké obsazení, jak ho známe.