Seriály podle komiksů: Lucifer a Arrow si získaly srdce čtenářů i televizních diváků

Seriály podle komiksů: Lucifer a Arrow si získaly srdce čtenářů i televizních diváků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vděčným námětem televizních seriálů jsou také komiksové příběhy. Zejména ty z vydavatelství DC Comics patří mezi televizními tvůrci mezi oblíbené. O které seriály se jedná?

V hlavní roli komiks

Americké komiksové vydavatelství DC Comics spadá pod společnost DC Entertainment a tu vlastní společnost Warner Bros. Vydavatelství bylo založeno už v roce 1934 a jeho prvním komiksem byl New Adventure Comics. V březnu 1937 začala vycházet série Detective Comics (podle které má vydavatelství ve svém názvu DC), v květnu 1939 se objevuje na scéně Batman a rok dříve Superman. Postupně se ke slovu dostaly další fiktivní postavy – Green Lantern, Flash, Wonder Woman, Aquaman, Green Arrow, Black Canary, Hawkman či Hawkgirl.

Seriál Lucifer

Volně podle stejnojmenného komiksu je natočený seriál Lucifer, o pánovi pekel, který opustil svůj domov a šel si užívat života mezi lidmi v Los Angeles. Ve skutečnosti se ale seriál až do třetí řady natáčel ve Vancouveru. Původně byl Lucifer v produkci stanice Fox, ta ho ale kvůli malé sledovanosti po třech řadách zrušila. O záchranu seriálu se pak postarala společnost Netflix. Hlavní postavu, Lucifera, hraje Tom Ellis, jehož otec je baptistickým knězem. Herec seriál vnímá jako satiru o spáse. Malá zajímavost – v každém díle se objevuje věta, v níž je použit název epizody.

Seriál Arrow

Adaptací komiksové předlohy je i americký seriál Arrow s miliardářem Oliverem Queenem v hlavní roli. Dílo se nese v duchu toho, že spravedlnost nikdy nemine svůj cíl. Queen je výborným lučištníkem, který se nebojí použít i jed kurare k likvidaci svých nepřátel. Děj se odehrává ve smyšleném městě Starling City, jeho záběry se ale natáčely ve Vancouveru, Philadelphii, Bostonu, New Yorku, Tokiu, a dokonce i ve Frankfurtu nad Mohanem a v Bruselu.

Díky televiznímu zpracování se komiksy dostaly i k těm, kteří kreslené příběhy neznají.

Zdroj článku:
  • autorský text