Timothée Chalamet bude mladý Willy Wonka

Timothée Chalamet bude mladý Willy Wonka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karlík a továrna na čokoládu vyfasuje filmový prequel s názvem Wonka, který by měl odhalit život slavného továrníka před tím, než se stal známým výrobcem čokolády.

Chalamet ve fialovém saku s tanečními kreacemi 

Mohlo by se zdát, že mladičký herec, držitel celé řady cen a nomanice na Oscara a Zlatý glóbus, již nemá co více nabídnout. Opak je ale pravdou a v chystané rodinné komedii poprvé ukáže své pěvecké a taneční schopnosti. Ve filmu by se mělo objevit hned několik hudebních čísel, podobně jako v originále Karlík a továrna na čokoládu, který si svoji premiéru odbyl v roce 2005. Hvězda filmů Call me by your name (2017) a Malé ženy (2019) byla jako hlavní protagonista zamýšlěna od začátku společně s Tomem Hollandem (Spider-Man, Avengers). Nakonec i navzdory Chalametově naplněnému rozvrhu zvolilo studio jeho, možná také díky podobnosti s Johnnym Deppem

Mládí cukráře podivína 

Přestože studio Warner Bros. drží všechny detaily pod pokličkou, je jasné, že půjde o odhalení Willyho mládí a dospívání, ještě před tím, než vedl pověstnou továrnu na čokoládu. Bohužel zatím není jasné ani to, zda se objeví malí zpívající mužíčci, legendární Oompa Loompové.  

Režie se ujal Paul King, který je podepsaný pod rodinnou komedií Paddington (2014). Scénář, na kterém spolupracoval se Simonem Farnabym, je založen na původní novele Karlík a továrna na čokoládu, budete to ale poprvé, co se v některém ze pracování tohoto dobrodružného příběhu neobjeví sám Karlík Bucket. 

Dobrá zpráva je, že už známe přesné datum uvedení. Ta špatná, že to není úplně za rohem. Tvůrci ohlásili premiéru na 17. březen 2023. Doufejme, že se termín ještě neoddálí a že nám brzy odtajní další detaily. Dvouleté čekání si můžeme zkrátit alespoň shlédnutím prvního ztvárnění Willy Wonka a továrna na čokoládu z roku 1971 s Genem Wilderem v hlavní roli nebo remakem z roku 2005. 

Zdroj: