Filmoví hrdinové, kteří vás donutí chápat nevěru

Filmoví hrdinové, kteří vás donutí chápat nevěru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nevěra je populární filmového téma, ne vždy jsou ale nevěrníci nutně záporáci. Napadlo vás, že i všemi milovaný ikonický filmový pár Rose a Jack vzešel z nevěry?

Titanic (1997) 

Podvodů ve filmu Titanic nebylo málo. Už jen způsob, jakým se Jack (Leonardo DiCaprio) na palubu dostal – výhra lístku v pokeru – nebyl úplně košér. Nebýt toho, že se zamiloval do mladé a sličné Rose (Kate Winslet), drama o potápějící se lodi z roku 1997 by se zřejmě nestalo takovým fenoménem. Nezapomínejme ale, že Rose byla v době seznámení s Jackem zasnoubená s Caledonem Hockleym (Billy Zane). Veselka se měla konat ihned po přistání ve Filadelfii. Těžko jí ale něco vyčítat, Hockley byl sice zabezpečený, užíval ale fyzické a psychické násilí, naproti tomu byl Jack. Netřeba dále obhajovat. 

Zkrocená hora (2005) 

Uprostřed hor ve Wyomingu se setká dvojice kovbojů Ennis (Heath Ledger) a Jack (Jake Gyllenhaal), kteří sem byli vysláni na léto jako hlídači stáda. Oba plní archetypy statných maskulinních mužů. Nejdříve jsou zdrženliví, později si ale mezi sebou vytvoří romantický vztah. Po čtyřech letech se setkají, oba mají rodiny i děti, pouto mezi nimi ale neopadlo. Přestože svoje city nemohou naplnit, svým partnerkám navzdory se jednou ročně schází při společném kempování. V roce 2005 se jednalo o průkopnický snímek v oblasti LGBT filmové tématiky. 

Madisonské mosty (1995) 

Také film Clinta Eastwooda podává obrázek nevěry jako sebezapření spíše než jako smrtelný hřích. Skrze deníky Francescy (Meryl Streep) se její děti dozvídají o milostném vztahu, který navázala s Robertem (Clint Eastwood). Když děti jako malé společně s otcem odjeli do z farmy a matku nechali na několik dní samotnou, objevil se ve městě fotograf Robert. Náhodou se setkají a během několika málo dní mezi nimi vznikne neobyčejné pouto. Robert vycítí, že se svým současným životem není spokojená a nabídne jí, že může odcestovat s ním. V těžkém rozhodování Francesca obětuje novou vzkvétající lásku a svého milence, aby mohla zůstat s dětmi.  

Zdroje: