Nový MasterChef: Poslední odvysílaný díl soutěže z Entrée kraloval středečnímu večeru. Začíná přituhovat

Nový MasterChef: Poslední odvysílaný díl soutěže z Entrée kraloval středečnímu večeru. Začíná přituhovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Venkovní výzvu, která byla v režii Přemka Forejta, sledovalo 712 tisíc diváků. Nejvíce zvědavé byly mladé ženy do 25 let, které tvořily polovinu diváckého publika. Bylo to poprvé, co se kamery MasterChefa podívaly do Olomouce.

Zajímavé to bylo i pro soutěžící, kteří se na cestu vydali vlakem, popíjeli vínečko a večer před natáčením ještě objevovali olomouckou gastronomii. Vaření si všichni užili, a především se nevyřazovalo. Nedá se však říct, že by nebyli ve stresu. Přece jen šlo o jiné vaření v cizí kuchyni a pod ostřížím dohledem šéfkuchaře Forejta.

Nakonec si imunitu pro další výzvu za svůj výkon zasloužila Terka, a to nejen kvůli vaření, ale proto, že se v kuchyni dokázala zorientovat nejlépe. V další výzvě, která už byla opět v kuchyni MasterChefa, fandila svým soupeřům z balkonu, ale trochu se nudila.

Terka byla tentokrát v bezpečí. Zdroj: TV Nova

Na Lubinu, Martina, Ondru a Betty čekala první výzva a jen jeden z nich za ni získal privilegium jít na balkon za Terezou a neúčastnit se další vyřazovací výzvy. Tím šťastlivcem byl Martin, který si musel zopakovat recept s kuřetem na paprice, který v minulosti moc nezvládl, když udělal holuba. Tentokrát se snažil držet zadání, což se mu vyplatilo.

Lubina si dal reparát s čočkou, kterou minule nezvládl, Betty dělala moderní verzi svíčkové, u které naposledy brečela, a Ondra si zopakoval křenovku. Ten ji sice neměl minule asi špatnou, jen se mu nešťastnou náhodou talíř při dochucování zalil olejem. Tentokrát už si dal pozor.

Kromě vaření stojí za pozornost zmínit, že Betty už nefňuká u každého pohledu porotců. Z nějakého důvodu si však nechala rozpuštěné půlmetrové vlasy, které jí při vaření překážely. To by asi v profesionální kuchyni být nemělo.

Následovala vyřazovací výzva a už je to smutné i pro diváky, kteří se pravidelně na soutěžní reality show dívají.

Lubina počítá čočku. Zdroj: TV Nova

Každý už má svého favorita, kterému fandí, ale vlastně všichni ze zbylých soutěžících si zaslouží postoupit dál, protože se pěkně celou soutěží prokousali. A na některých už je vidět únava.

Ve vyřazovací výzvě si každý mohl vybrat jednu surovinu, která byla vlastně objevena omylem, a další surovina s ní byla spárovaná, ale tu neviděli.

Betty si vzala šampaňské a vyfasovala k němu kaviár. Moc nadšená nebyla. Lubina si vzal sýr s modrou plísní a k němu dostal fíky. Ondra to moc neřešil a vzal si pivo. Doufal, že by k němu mohlo být vepřové maso. A měl štěstí. Jenže nečekal bůček, který je časově náročný na přípravu. Nakonec si pomohl s papiňákem. Kromě marinovaného bůčku s medem a pivem pohostil porotu šulánky na sádle a omáčkou z výpeku. S jídlem byl spokojený a po dlouhé době bylo na talíři něco normálního. Porota si také ráda promastila ústa a Ondra dostal pochvalu, že prezentoval své nejlepší jídlo v soutěži. Je tedy jasné, mezi kým se nakonec museli porotci rozhodovat, aby soutěž opustil.

Kdo se podle vás stane vítězem? Loni to byla žena, letos to bude nejspíš muž a vypadá to, že Ondra velice dobře proplouvá soutěží, nikdy neuvařil vyloženě jídlo, které by se nedalo jíst, a velice dobře umí pokrm prezentovat.

Martina porota chválí, jak se zlepšil. Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • press kit Nova,
  • Voyo,
  • autorský článek